• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

düşeyara köprü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mcanbs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
merhaba arkadaşlar ,
sorunum düşeyara yaptıgım ve çıkan sonuca köprü yapamamak.
yani veri dosyamda ali veli ahmet heribirinin karşılıgı 1 2 3 var
ben başka sayfada ali yazdım sonra yana düşey ara ile sonucu gördüm fakat ben o sonuca tıklayarak veri dosyasına geçmek istiyorum değiştirmek istiyorum gibi düşünün hızlıca. gerçek de bir fabrikada çalışmaktayım siparişleri çektiğim bir güncel bir dosya onların durumunu tutugum bir veri dosyası oluyor buda 30 makine civarı olunca iş çıgrından çıkyor . bende güncel çektiğim dosyadan düşeyara yazarak şu sipariş plana almışım şu yeni gelmiş(#yok yazıyor) diye takip ediyorum , sonra üretim planına alıyorum eğer bunun için bana örnek olacak yol gösterecek bir excel dosyasıda varsa şimddiden teşekkür ederim ,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Konudaki sorunuzu açıklayıcı olmamış.

GÜNCEL sayfası B2 hücresindeki 1 değerinin üzerine tıklayınca olmasını istediğiniz nedir.

.

Merhaba,

Konudaki sorunuzu açıklayıcı olmamış.

GÜNCEL sayfası B2 hücresindeki 1 değerinin üzerine tıklayınca olmasını istediğiniz nedir.

.

teşekkürler ömer bey ilginiz için,
b2 üzerine tıklayınca beni b2 değerini bulduğu veri sayfasındaki kutucuğa götürmesini istiyorum.

teşekkürler ömer bey ilginiz için,
b2 üzerine tıklayınca beni b2 değerini bulduğu veri sayfasındaki kutucuğa götürmesini istiyorum.

Kod:
=KÖPRÜ("[[COLOR=red]düşeyara köprü[/COLOR].[COLOR=blue]xlsx[/COLOR]]'VERİ'!B"&KAÇINCI(A2;VERİ!$A$1:$A$10;0)
 ;DÜŞEYARA(A2;VERİ!$A$1:$B$10;2;0))
Bu şekilde deneyin.

Kırmızı bölüm dosya adı, mavi bölüm ise dosya uzantısıdır. Buna göre kendi dosyanıza uyarlarsınız.

.

Kod:
=KÖPRÜ("[[COLOR=red]düşeyara köprü[/COLOR].[COLOR=blue]xlsx[/COLOR]]'VERİ'!B"&KAÇINCI(A2;VERİ!$A$1:$A$10;0)
 ;DÜŞEYARA(A2;VERİ!$A$1:$B$10;2;0))
Bu şekilde deneyin.

Kırmızı bölüm dosya adı, mavi bölüm ise dosya uzantısıdır. Buna göre kendi dosyanıza uyarlarsınız.

.
Kod:
=KÖPRÜ("[düşeyara köprü.xlsx]'VERİ'!c"&(KAÇINCI(B2&"@"&A2;VERİ!$B$1:$B$10&"@"&VERİ!$A$1:$A$10;0));DÜŞEYARA(B2;VERİ!$B$1:$C$10;2;0))

ömer bey teşekkürler peki ben bu aramayı bir kaç filtreye göre yapsam misal bir fiş no var müşteri var aldığı bi tarih aldığı bir ürün
eke dosyayı koyuyorum yani birkaç filtre geçmesi lazım. örnek dosya

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
yardımcı olabilecek var mı bir kaç filtreden geçirdikten sonra formülü nasıl dönüştüre bilirim benim bilgime göre yapdım fakat sonuç alamadım ...

yardımcı olabilecek var mı bir kaç filtreden geçirdikten sonra formülü nasıl dönüştüre bilirim benim bilgime göre yapdım fakat sonuç alamadım ...

Bu şekilde deneyin. Dizi formülüdür, girişini ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile yapınız.

Kod:
=KÖPRÜ("[düşeyara köprü.xlsx]'VERİ'!E"&KAÇINCI(A3&B3&C3&D3;VERİ!$A$2
 :$A$10&VERİ!$B$2:$B$10&VERİ!$C$2:$C$10&VERİ!$D$2:$D$10;0)+1;İNDİS(VERİ!$E$2
  :$E$10;KAÇINCI(A3&B3&C3&D3;VERİ!$A$2:$A$10&VERİ!$B$2:$B$10&VERİ!$C$2
   :$C$10&VERİ!$D$2:$D$10;0)))
.

Bu şekilde deneyin. Dizi formülüdür, girişini ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile yapınız.

Kod:
=KÖPRÜ("[düşeyara köprü.xlsx]'VERİ'!E"&KAÇINCI(A3&B3&C3&D3;VERİ!$A$2
 :$A$10&VERİ!$B$2:$B$10&VERİ!$C$2:$C$10&VERİ!$D$2:$D$10;0)+1;İNDİS(VERİ!$E$2
  :$E$10;KAÇINCI(A3&B3&C3&D3;VERİ!$A$2:$A$10&VERİ!$B$2:$B$10&VERİ!$C$2
   :$C$10&VERİ!$D$2:$D$10;0)))
.

ÖMER BEY, SABRINIZ VE YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

eğer müsait olursanız benim yazdığım formül neden çalışmadığını anlatırsanız sevinirim. bende +1 biri çözmeye çalışıcam :) . anlamadım çünkü ne işe yaradığını.

Öncelikle sizin #5 numaralı mesaja yazdığınız formülü de dizi formüle çevirmeniz gerekirdi, diziye çevirseydiniz çalışırdı. Yalnız siz 2 li değil 4 lü süzme istediğiniz için ben formülü bu şekilde değiştirdim.

+1 ise; kaçıncı fonksiyonunda aranan diziyi 2. satırdan başlattığım dan dolayı sonuçlar bulunurken buna göre 1,2...şeklinde bulunur. Fakat bize verinin tablodaki sırası değil satır indisi gerektiği için +1 ekledim.

Veriler 5. satırdan başlasaydı (A5:A10 gibi.) +4 ekleyecektim.

.

Geri