Duzendekı degıstır komutu

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Sayın ustadlarımm…

goruldugu uzere 5 adet subelı bır analız olusturmak ıstedım..
Subeler kendı ekranında kasa verılerını gırıyor bu ekranda hepsı toplanıor…
formuller ıncelendıgınde baska sayfalardan otomatık verılerı guncellıyor..

Benım ıstedıgım c3 ten u 70 e kadar olan bolumu bır dugme ıle veya bır sekme ile mesela 03-08 nolu eklerden alıyorsa verıyı bana 04-08 numaralı verıyı versın...

Yanı 03. Agustostayken verıler 04 - 08e 05-08 e vs ... Kolaylıkla gecırebıleyım...
Bölelikle gunluk raporlarımı duzenden degıstır komutu kullanmadan alabılmek ıstıorum...
Emegınıze saglık ... Tesekkurler

Ekli dosyalar

Aşağıdaki kodu alın bir modül sayfası oluşturup yapıştırın bir düğmeye atayın.
Boş olan D1 ve E1 hücrelerinin formatını metin yapın, D1 hücresine değişecek metin (Örneğin 03) E1 hücresinede Yeni metni (Örneğin 04) yazın ve düğmeye basın
Sub deg()
Range("C3:U70").Replace What:=Range("D1"), Replacement:=Range("E1"), LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
ömer bey becereemdim herhalde... komut düğmesinin kod sayfasına vermiş oldugunuz kodu yazdım d1 ve e1 hucresini metin olarak ayarladım ve bırıne 03 diğerine 04 yazdım düğmeye basınca işlem işlem yapmıyor.... yardımlarınızı bekliorum tesekkurler

Ekteki LALELI klasörü ve Yeni Microsoft Excel Çalışma Sayfası.xls dosyası masa üstünde açıkta bulunsun.
Siz kodları krndinize göre uyarlayın.

Ekli dosyalar

• 10.4 KB Görüntüleme: 10
Excel Vers. ve Dili
excel 2002
uzgunumm

ama beceremedım herhalde.. bu yüzden size bütün klasörü zipleyip yolluyormm .. klasoru ayıklayınca daha i anlıcanızı umuorum... klasorun ıcındekı genel analız dekı button benım ıcın cok onemlı ..

eger yaptıktan sonra deneyıp bana kaydederek yollarsanız cok memnun olurumm..

şimdiden teşekkürler i çalışmalar

Ekli dosyalar

Görünüm/Araç Çubukları/Denetim Araç Kutusu'na tıklayın Çıkan Araç kutusunun Üst solda mavi iletkinin bulunduğu düğmeye tıklayın sonra düğmenizin üzerine gelin çift tıklayın. Otomatik açılacak modüldeki kodların içine (benim noktaladığım yere),
Private Sub CommandButton1_Click()
.........
End Sub
aşağıdaki kodları yapıştırın
Range("C3:U70").Replace What:=Range("D1"), Replacement:=Range("E1"), LookAt:=xlPart, SearchOrder _
:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
nereye degıstırılecek rakamı yazıcam... yanı butun sutunlar 04-08 iken 05-08 e cevırmek ıcın nereye yazıcammm

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
d1 sutununa 05 yazıorum e1 sutununa 08 yazıorumm butona basıorum hıcbıse olmuyorr...

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
TAMAM TAMAM d1 ve e1 mıs tesekkurler emegınıze saglık