- Excel Vers. ve Dili
- bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar eğitim camiasındakiler bilir geçen dönem (2007-2008 1. döneminde) ilk defa genel olarak uygulamaya konulan e-okul da not girme işlemi bana biraz farklı geldi. Şöyle ki Excel de notları hazırlayıp ortala dediğin zaman yıl sonu ortalamasını veriyordu. Ama şimdi e-okula aynı notları girince bazen yıl sonu notları sınırda olan öğrenciler barajın altına düşüyordu. Mesela birçok 45 ler 44 e düşmüştü , keza bazı 85 lerde 84 e düşerek çocuğun takdir almasını engeleyebiliyodu. Eğer ne işin var siteden düzeltseydin dersen orası ayrı bir macera not girerken sonucunu göremiyon hepsini girdikten sonra KAYDET e basınca sonuçlar gözüküyor online bir sitem olduğu için. Her girdiği not a da KAYDET demekte çok mantıksız ve de zaman alıcı onun için fazla bir düzeltme imkanımız olmamıştı. Taa o zaman sormak istiyordum ama fırsatım olmamıştı aynı sorun şimdi yine başlayınca internette bir arama yaptım hiç kimse bununla ilgili bir soru sormamış bari ben sorayım dedim. e-oku lun not hesaplama sistemini bilen varmı aranızda varsa ona uygun basit bir kod hazırlayabilirmi ben ve benim gibi herşeyi illa excelde somut olarak görmek isteyenler için. Çünkü internetin yada sistemin başına bi iş gele ihtimaline karşı her zaman notlarımı yıl sonunda cd ye atıp arşivliyorum. Onun için verdiğim notları asıl kopyası bende olmalı sitede değil. Neyse ilgilenenlere şimdiden teekkür ediyorum .. İyi günler..