E-Okulda Not hesaplama Sorunu!!!

Excel Vers. ve Dili
bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar eğitim camiasındakiler bilir geçen dönem (2007-2008 1. döneminde) ilk defa genel olarak uygulamaya konulan e-okul da not girme işlemi bana biraz farklı geldi. Şöyle ki Excel de notları hazırlayıp ortala dediğin zaman yıl sonu ortalamasını veriyordu. Ama şimdi e-okula aynı notları girince bazen yıl sonu notları sınırda olan öğrenciler barajın altına düşüyordu. Mesela birçok 45 ler 44 e düşmüştü , keza bazı 85 lerde 84 e düşerek çocuğun takdir almasını engeleyebiliyodu. Eğer ne işin var siteden düzeltseydin dersen orası ayrı bir macera not girerken sonucunu göremiyon hepsini girdikten sonra KAYDET e basınca sonuçlar gözüküyor online bir sitem olduğu için. Her girdiği not a da KAYDET demekte çok mantıksız ve de zaman alıcı onun için fazla bir düzeltme imkanımız olmamıştı. Taa o zaman sormak istiyordum ama fırsatım olmamıştı aynı sorun şimdi yine başlayınca internette bir arama yaptım hiç kimse bununla ilgili bir soru sormamış bari ben sorayım dedim. e-oku lun not hesaplama sistemini bilen varmı aranızda varsa ona uygun basit bir kod hazırlayabilirmi ben ve benim gibi herşeyi illa excelde somut olarak görmek isteyenler için. Çünkü internetin yada sistemin başına bi iş gele ihtimaline karşı her zaman notlarımı yıl sonunda cd ye atıp arşivliyorum. Onun için verdiğim notları asıl kopyası bende olmalı sitede değil. Neyse ilgilenenlere şimdiden teekkür ediyorum .. İyi günler..

Excel Vers. ve Dili
bilmiyorum
Mahmut bey verdiğiniz link için teşekkür ederim programı indirip baktım ama yinede sorunun çözülmüyor. İsterseniz ben verdiğim notları buraya yazayım başka bir programcı arkadaş ona göre bir formül uydurabilir:

Notlar
1.yazılı. 2.yzlı 3.yzlı 1.szlü.2.szlü ORT. Prformans Ödevi : ORTALAMA
36........43......27.....65.....65.....65.....65....................42.75 ten 1

Sonucun 47 çıkması gerekirken çok fark oluşması acayip.. 45 olmalıydı ama 42.75 çıkıyor o da sınıfta bırakıyor.. Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim. Ne yapalım artık bizde manuel olarak Meb sitesinden gireceğiz artık notları..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2008 versiyon
Mahmutt YaptiĞin Dosya GÜzel Ama Sonunda Kendİnİ Tanitman Pek YakiŞmamiŞ Sayfaya

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Dosyayı ben yaptım demedim ki. Sadece örnek dosya ekledim.

Excel Vers. ve Dili
bilmiyorum
Mahmut arkadaşa emeği için teşekkür ederim ama o tam istediğim değildi. Oysa iskelet ten gelen daha iyiydi, iyi bir çalışma olmuş, en azından 2. dönemi kurtarır. Ancak 1. dönem de PROJE ödevi girilmesi gerekliliği ortaya çıkmış sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2003
excelim iyi olmadığı için ikisini birleştiremedim. am e okulun nasıl hesap yaptığını biliyorum ama excele dökemedim. işinize yaradıysa sevindim.
iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007 DİL TÜRKÇE
E-okul İlk Önce SÖzlÜlerİ Toplar SÖzlÜ Ortalamasi Alir Sonra KaÇ Yazili Varsa O Yazililari Toplar Sonra SÖzlÜ Notu Ortalamasini Yazar Sonra 3 Yazili Yapildiysa Bİrde SÖzlÜ Eklenİr 4 E BÖlÜnÜr

Örnek Benİm Matematİk Yazilim

100 90 90

SÖzlÜler

80 85

80+85=165

165:2=82.5

100+90+90+82.5=362.5

362.5 : 4 = 90.625

Ama E Okul 2 Basamak KullandiĞi İÇİn Ortalama 90.63 Olur