eger A1 kırmızı ise...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
merhaba,

eger A1 kirmizi ise D1 esittir A1 nasil yapilabilir. ( diger sutunlarda farkli renkleri benzer sekilde kullanmak istiyorum. ) ilginize tesekkür ederim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
A1 hücre deseni kırmızı mıdır yoksa A1 hücresinde kırmızı mı yazıyor?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
Sayin uzmanamele bey desen rengi kirmizi, bunu eger formülü ile yapmak mümkün mü acaba. makro örneklerini dosyam icin uyarlayamiyorum. makro bilgim yok. örnek linkteki makrolu cözüm. =EĞER(renk(A1;1)="Mavi";1;0) yurttas ustamin baska bir örnek cözümü bu. bu dosyasinda da makro var. benzer bir sekilde bir cözüm yolu varmi acaba. belki böyle kendim dosyama uyarlayabilirim. Saygilar...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn yurttaş'ın kodları sizin istediklerinizi fazlasıyla yapar.
kodları kendi dosyanıza yazmanız gerekiyor, başka çözüm yolu yok maalesef.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Excel renk değişimlerini pek anlamıyor, bunun yerine herhangi bir hücreye çift tıklandığında, yada sadece A1 hücresine çift tıklandığında D1=A1 yapılsa olmaz mı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
Sayin Necdet bey,

sadece bir sey ögrenmek istiyorum. ekteki dosyada yurttas ustamin konuya yakin ( belki bana göre, anladigim kadariyla ) bir cözümü var. böyle bir cözüm olamaz mi ? bu konuda yardimci olur musunuz ? olmaz derseniz tabi ki alternatif cözümleri aramak durumundayim. söylediginiz cözüm önerisini de biraz acarsaniz sevinirim. ayrica ilginize tesekkür ederim. Saygilarimla...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
dosyanız ekte.
bir hücre rengini kırmızıdan maviye çevirirseniz formül hemen değişmez. o hücreye yazılan ktf formülünü tetiklemek için hücreyi çift tıklamak vs lazım.
ktf yerine makro olursa daha kullanışlı olur yada koşullu biçimlendirme vs gibi başka seçenekleri denemelisiniz. bu şekliyle koşullu biçimlendirmede olmaz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. dennisf06,

Sanırım siz hiç makro kullanmadan excelin yerleşik fonksiyonları ile bu işlemi yapmak istiyorsunuz. Fakat Office 2007 versiyonundan önceki versiyonlarda maalasef renk konusunda kullanılacak özellikler (fonksiyon olarak) eklenmemiştir.

Eğer ısrarla fonksiyon ile kontrol sağlamak istiyorum diyorsanız makroyu kullanmak durumundasınız. Ve Sn. yurttas beyin size önerdiği fonksiyon ile işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Ayrıca Sn. uzmanamele beyin tetikleme olayınıda aşağıdaki kırmızı renkli eklentiyi yaparak çözebilirsiniz. Renk değişimlerinde F9 tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Kod:
Function renk(Aralık As Range, Optional Renkadi As Boolean)
Dim Renk1 As String, IndeksNo As Integer
[COLOR=red]Application.Volatile[/COLOR]
Select Case Aralık.Interior.ColorIndex
.....
End Function

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
Hepinize yardimlariniz icin cok cok tesekkür ederim. Saygilarimla...