Soru Eğer Combobox Boş İse Diğer Comboboxların Değerlerine Bak

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-11-2025
Hocam Merhaba,

Yaptığım sistemde bazı noktalarda kod karmaşası yaşıyorum. VBA da yeniyim. Şimdi bir Stok Takip ve Satış Programı Geliştirmek istiyorum.
Satış ve Stok Ekleme Konusunda sıkıntım yok. Ancak Üretim Kaydı girmek istediğim zaman ilk Dolu olan comboboxları Excel sayfasına aktarabiliorum. Bir tane Boş Combobox veya textbox olsa altındaki diğer combobox ve texboxları sayfaya aktaramıyorum. Form da miktar girip ENTER yapınca altındaki Diğer Comboboxlar ve Textboxlar Görünür Hale Geliyor. Dosyayı Açınca Boş Olarak görülebilir ENTER komutu ile diğer combobox ve textboxları görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Galiba Çözümü Bulamadık :(

OzNvl

Barem Ambalaj
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365
11-11-2025
Hocam şimdi buldum sorunu End İf leri her bir koşulun sonuna ekleyince düzeldi. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sizde de Object Recuired hatası verdi :/

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
kodları biraz sadeleştirdim

öncekini görmezden gelip bunu dikkate alın..

Satış ve Stok Takip Programı.xlsm - 173 KB

Bu arada ürün hammadde ve eklemek istediğiniz veriler listboxa atsanız daha kolay olur bence. düzenleme yapıp yerlerine yazdırabilirsiniz veriyi (sadece bir fikir)

İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Hocam şimdi buldum sorunu End İf leri her bir koşulun sonuna ekleyince düzeldi. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sizde de Object Recuired hatası verdi :/
aynen Object Required hatası aldım ben.

mesela kodları kısaltma adına bir değişken belirleyin
Dim sf1 As Worksheet
Set sf1 = Sheets("1nolusayfa")

Sheets("1nolusayfa").Range... yerine
sf1.Range.. şeklinde
dosyanın büyüklüğünü de azaltabilirsiniz.