• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer e-topla

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
iyi günler
a sütununda tarihler b sutununda kodlar c sutununda tutarlar var.
eğer a tarihleri 30.6.2005 den büyükse b sütunundaki kodların tutarlarını topla formülü nasıl yazılabilir?

B sütunundaki kodlara görede ayrım yapılacakmı yoksa sadece tarihmi dikkate alınacak.

D1 hücresinde tarih referansı
E1 hücresinde aranacak kod referansı olduğunu düşünürsek aşağıdaki formülü deneyin.

=TOPLA.ÇARPIM((A1:A65536>D1)*(B1:B65536=E1)*(C1:C65536))

bu kod istediğim şey için pek uygun değil sanırım.
yapmak istediğim şeyi daha açık yazmam gerekiyor.
malumunuz üzere muhasebede muhasebe işlem fişleri kayıtları önce yevmiye defterine kayıt edilmekte ,sonra aynı kayıtlar hesap , hesap büyük deftere kayıt edilmektedir.bu kayıtlardan da aylık mizan çıkmaktadır.
yapmak istediğim yevmiye defteri kayıtlarına göre aylık mizanları çıkarmak. mesela nisan ayı mizanını çıkartırken 1.5.2005 tarihinden küçük yevmiye kayıtlarını bulup o kayıtların toplamını ilgili hesapların karşısına yazmak.bütün yıl kayıtları yapılmış ise istediğim ayın mizanını almak.

Ã?rnek dosya eklermisiniz, sanırım çözümü ancak bu şekilde bulabileceğiz.

Ekteki örneği inceleyin. Sanıyorum yevmiye sayfasındaki tarihleri bir textboxtan giriyorsunuz. Bu sebeple tarihler metin olarak görünüyor ve formüller tarafından algılanamıyor. bu duruma görede gerekli düzeltmeleri yapınız.

Son yazdığınız mesajın üstündeki kendi mesajımda ben görebiliyorum.

şimdi gördüm ve inceledim istediğim sonuçları veriyor. Yardmınız için teşekkür ederim.

Geri