- Excel Vers. ve Dili
- office 365 türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 20.06.2019
ekteki excelde de görüleceği üzere müşteri gecikmişlerini ay ve müşteri bazında çekmek istiyorum. sonra da özet tablo haline getirmek istiyorum. ancak hem ay, hem müşteri aynı satırdaysa sadece o satırdaki veriyi çıkarsın istiyorum. ekteki excelde ise o müşteriye ait tüm satılardaki verileri veriyor. bir çok formül denedim, olmadı. en başa dönüp bu haliyle bıraktım. her türlü formül teklifine açığım.
isteğim şu:
hangi müşterinin hangi ay gecikmesi varsa kontro lbaşlığına müşteri noyu versin, ben de karşılık bakiyesini çıkarayım. ama mevcut tabloda mesela c ve d isimli müşterilerin şubat ayında gecikmesi olmamasına rağmen marttaki gecikmelerden dolayı kontrol varmış gibi gösteriyor, bu da karşılık bakiyeyi gereksiz yere artırıp yanlış sonuca yönlendiriyor.
bu örnekte c ve d müşterilerinin şubat ayında gecikmesi yoksa kontrol ve karşılık bakiye sıfır olsun, sadece marttakileri okusun yani. inşallah anlatabilmişimdir. örnek ekte.
isteğim şu:
hangi müşterinin hangi ay gecikmesi varsa kontro lbaşlığına müşteri noyu versin, ben de karşılık bakiyesini çıkarayım. ama mevcut tabloda mesela c ve d isimli müşterilerin şubat ayında gecikmesi olmamasına rağmen marttaki gecikmelerden dolayı kontrol varmış gibi gösteriyor, bu da karşılık bakiyeyi gereksiz yere artırıp yanlış sonuca yönlendiriyor.
bu örnekte c ve d müşterilerinin şubat ayında gecikmesi yoksa kontrol ve karşılık bakiye sıfır olsun, sadece marttakileri okusun yani. inşallah anlatabilmişimdir. örnek ekte.
Ekli dosyalar
-
21 KB Görüntüleme: 32