eğer ehatalıysa düşeyara veya indis

Excel Vers. ve Dili
office 365 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20.06.2019
ekteki excelde de görüleceği üzere müşteri gecikmişlerini ay ve müşteri bazında çekmek istiyorum. sonra da özet tablo haline getirmek istiyorum. ancak hem ay, hem müşteri aynı satırdaysa sadece o satırdaki veriyi çıkarsın istiyorum. ekteki excelde ise o müşteriye ait tüm satılardaki verileri veriyor. bir çok formül denedim, olmadı. en başa dönüp bu haliyle bıraktım. her türlü formül teklifine açığım.

isteğim şu:

hangi müşterinin hangi ay gecikmesi varsa kontro lbaşlığına müşteri noyu versin, ben de karşılık bakiyesini çıkarayım. ama mevcut tabloda mesela c ve d isimli müşterilerin şubat ayında gecikmesi olmamasına rağmen marttaki gecikmelerden dolayı kontrol varmış gibi gösteriyor, bu da karşılık bakiyeyi gereksiz yere artırıp yanlış sonuca yönlendiriyor.

bu örnekte c ve d müşterilerinin şubat ayında gecikmesi yoksa kontrol ve karşılık bakiye sıfır olsun, sadece marttakileri okusun yani. inşallah anlatabilmişimdir. örnek ekte.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Kod:
=IFERROR(INDEX(İdari!$B$2:$B$7;MATCH(MONTH(A2)&B2;MONTH(İdari!$A$2:$A$7)&İdari!$B$2:$B$7;0));0))
Karisik anlatmissiniz biraz ama umarim yanlis anlamadim, formul dizi formuludur..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
=SUMPRODUCT(--((İdari!$A$2:$A$7)=A2);--((İdari!$B$2:$B$7)=B2)*(B2))

yukarıdaki kodu alternatif olarak kullanabilirsiniz.

iyi günler.

Excel Vers. ve Dili
office 365 türkçe
20.06.2019
mustafaine kusura bakmayın lütfen kafam o kadar karışık ki düzgün anlatamamış olabilirim.

soru şu:

c müşterisinin şubat ayında gecikmesi varsa kontrol 1 olsun. mart ayında yoksa 0 olsun.
benim yaptığım formülde c müşterisinin şubat ayında gecikmesi yok ama martta var. formülüm şubatta da gecikme var gösteriyor.
sizin verdiğiniz formülde tüm satırlar 0 oldu.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
ustteki mesajinizdan anladigim kadariyla durumu dogru anlamisin sayin brhmbl;

formulden cikarken ctrl+shift+enter kombinasyonu ile cikarsaniz dogru sonuclari elde edeceksiniz..

Ayrica sayin nevermore`un sumproduct formulude isinizi gorebilir, gunlerin esit olmayacagi durumlarda sumproduct formulundeki araliklarida month() fonksiyonu icerisine alirsaniz yine dogru sonuc elde edebilirsiniz..

Ornek dosyanizi yinede ekliyorum, sevgiler, saygilar..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 365 türkçe
20.06.2019
sayın nevermore formülünüz istediğim sonucu verdi. teşekkür ediyorum.

mesajı yazarken farkettim. sayın nevermore sizin formülünüz bu örnekte doğru sonucu veriyor lakin benim veri tabanım çok büyük olduğu için ve müşteri numalaraım 1-2-3 olmadığı için formülü asıl excele yerleştirdiğimde müşteri numarasını sonuç olarak vermedi. çıkan sonuç müşteri numarasının 3 veya 4 katı karşılığına denk gelen bi rakam çıkıyor.

sayın mustafaine sizin formülünüz tam istediğim sonucu verdi. bu excelde tarihlerin hepsi her ayın 1'ini gösterdiği için sorun olmuyor. bir üst mesajda yazdığınız gibi bir durum olursa (aynı ay farklı gün) formülünü de yazabilir misiniz?

teşekkürler ilginize.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
sayin brhmbl, benim benim yazdigim formul zaten o durum dusunulerek yazilmis ve aylari sadece karsilastirma yapmaktadir, egerki sumproduct kullanirsaniz araliklari month() icine aliniz demek istemistim, kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
Merhaba,
sayın mustafaine 'nin formülü her durumda çalışır. Ay'ı baz aldığı için gün degişikliginden etkilenmiyecektir. Yalnız benim formülümün çalışmamasını çözemedim.

kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
sizin formulunuz de gun farklari icin month icerisine alininca calisir sayin nevermore, sanirim ayni aya iliskin birden fazla A musterisi cikiyor ve hepsinin musteri numarasinin toplamini aliyor o yuzden dogru sonuc vermiyor..

Excel Vers. ve Dili
office 365 türkçe
20.06.2019
evet sayın nevermore ve mustafaine.

aynı tarihte birden fazla aynı müşteri var. asıl dosyam ekte.

sayın mustafaine sizin formülünüz doğru sonucu veriyor lakin nedendir bilmiyorum bilgisayarımı o kadar kastı ki çalışamaz duruma geldim. sanırım ctrl+shift+enter ile çıktığım için formülden. çünkü normal kopyalayınca formülü kasmıyor.

bi el atabilir misiniz lütfen.

bu arada ilgili sütuna illa ki müşteri no gelecek diye bi kural yok. idari'de gecikme varsa "1" gelsin yoksa "0" gelsin. bu da olur.

Ekli dosyalar