Eğer Fonksiyonu ile Maaş hesaplama sistemi nasıl?? veya başka türlü nasıl??

Merhaba Arkadaşlar! Maaşları kolay hesaplamak için bi tablo hazırlayım yapılan satışı yazdıktan sonra herkesin maaşı otomatik olarak ayarlansın dedim ama olmadı... Bu kadar gayretten sonra bişey yapamassam olmaz dedim ve sizlere sormaya karar verdim... Yapmak istediğim tablo aşağıdadır...

Uploaded with ImageShack.us

Tablodanda anlaşılacağı üzere her elemanın ayrı sabit maaşı var ve aynı şekilde her elemanın kendi prim miktarı var... Yalnız bu prim miktarı satışlar yükselince herkeste değişiyor tabloda görüldüğü gibi... Yapmak istediğim yapılan satışı yazdıktan sonra satışın yüzdesinin hesaplanması artık kime ne kadar düşüyorsa üzerine sabit maaşın eklenmesi ve otomatik hesaplanması... Belki biraz sizden fazla şey istiyorum ama soracak başka kimsem yok yurt dışında yaşıyorum...

Dosyanın lazım olabileceğini düşünerek aşağıdaki adrese yükledim...
http://depositfiles.com/files/6y5b3b1ei

Şimdiden teşekkür ediyorum!!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Örnek dosya eklerseniz.

Örnek bir dosya eklerseniz. Sorun daha iyi anlaşılacaktır. Ayrıca Üstadlar müsade ederse yardımcı olmaya çalışayım.

Merhaba Arkadaşlar! Maaşları kolay hesaplamak için bi tablo hazırlayım yapılan satışı yazdıktan sonra herkesin maaşı otomatik olarak ayarlansın dedim ama olmadı... Bu kadar gayretten sonra bişey yapamassam olmaz dedim ve sizlere sormaya karar verdim... Yapmak istediğim tablo aşağıdadır...

Tablodanda anlaşılacağı üzere her elemanın ayrı sabit maaşı var ve aynı şekilde her elemanın kendi prim miktarı var... Yalnız bu prim miktarı satışlar yükselince herkeste değişiyor tabloda görüldüğü gibi... Yapmak istediğim yapılan satışı yazdıktan sonra satışın yüzdesinin hesaplanması artık kime ne kadar düşüyorsa üzerine sabit maaşın eklenmesi ve otomatik hesaplanması... Belki biraz sizden fazla şey istiyorum ama soracak başka kimsem yok yurt dışında yaşıyorum...

Dosyanın lazım olabileceğini düşünerek aşağıdaki adrese yükledim...

Şimdiden teşekkür ediyorum!!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhaba,Açıklama

Arkadaşım Örnek dosyaya ulaştık ama ne istediğinizi tam olarak anlayamadım belirli yüzdeler yazmışsınız ama nasıl bir hesaplama yapmak istediğinizi deaylı yazabilirseniz daha sonuç odaklı bir yaklaşım olacaktır.
örnek dosya derken kullandığım dosyayı soruyorsanız ilk mesajımdada belirttiğim gibi bu adrese yükledim...

o zaman şu şekilde izah etmeye çalışayım...
Diyelim ki bu ay 1 520 000 rublelik satış oldu... Yukarıda aylık satışlarda görüldüğü gibi o zaman 2. sıradaki prim sistemi uygulanacak... Mesela ben nizamettin %0,83 prim alacağım.. oda 13 110 ruble yapıyor... Sabit maaşım 10 ruble ve toplamda 23 110 ruble maaşım olmuş oluyor...

Yada bu ay 1 700 000 rublelik satış yapmış olalım... O zaman 4. sıradaki prim sistemi uygulanacak yani nizamettin %0,90 primden maaş olacak... Oda 14 662 ruble yapar sabit maaş 10000 toplamda 24662 ruble...
Ben bu hesaplamayı bütün elemanlarda otomatik olarak yapmak istiyorum.. Yani muhasebeci sarı renkle dolgulu (1 500 000p.) yere aylık satışı yazdığı zaman alt sağdaki Toplam Maaş kısmına herkesin maaşının otomatik hesaplanmasını istiyorum...

Bu şekilde umarım açıklayabilmişimdir..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Özel Bir Şey Soracağım. Siz Yurtdışında Bir türk markası mağazasında yönetici olarak falan mı çalışıyorsunuz.Yoksa?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhaba;

Eğer yüzdelik dilimlerinizde bir hata yok ise ve ayrıca yüzdelik dilimden kastınızı tam anlamadım galiba aldığın payın oranı diye düşünerek yaptım. Ek'li dosyayı inceleyiniz.

o zaman şu şekilde izah etmeye çalışayım...
Diyelim ki bu ay 1 520 000 rublelik satış oldu... Yukarıda aylık satışlarda görüldüğü gibi o zaman 2. Sıradaki prim sistemi uygulanacak... Mesela ben nizamettin %0,83 prim alacağım.. Oda 13 110 ruble yapıyor... Sabit maaşım 10 ruble ve toplamda 23 110 ruble maaşım olmuş oluyor...

Yada bu ay 1 700 000 rublelik satış yapmış olalım... O zaman 4. Sıradaki prim sistemi uygulanacak yani nizamettin %0,90 primden maaş olacak... Oda 14 662 ruble yapar sabit maaş 10000 toplamda 24662 ruble...
Ben bu hesaplamayı bütün elemanlarda otomatik olarak yapmak istiyorum.. Yani muhasebeci sarı renkle dolgulu (1 500 000p.) yere aylık satışı yazdığı zaman alt sağdaki toplam maaş kısmına herkesin maaşının otomatik hesaplanmasını istiyorum...

Bu şekilde umarım açıklayabilmişimdir..

Ekli dosyalar

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim... Yalnız formülde doğru yazılmasına rağmen hesabın yanlış çıktığını gördüm... Mesela 1 520 000 rublelik satış olduğunda 0,83 primden yani 1520000*%0,83 dediğimizde sonuç 12 540 çıkıyor... Yalnız sizin gönderdiğiniz sayfada nizamettinin hak değeri 11400 olarak çıkmış... Birde aylık satış 1255030dan az olsa bile 1255030 satışının yüzdelerini kullanıp hesaplanmasını istiyorum... Eğer vaktiniz varsa sayfayı düzenleyip daha anlaşılır bi şekilde yazıp göndermek isterim??

konuyu takip eden arkadaşların daha kolay anlayabilmesi için resmi tekrardan upload ettim... ve dosyayıda tekrardan yüklendim... ufak bi ekleme yaptım tabloya ve yapmak istediğim işlemide el ile nizamettin üzerinde yaptım... ilgilendiğiniz için tekrardan teşekkür ederim!!

Resimde Gözüken Dosyayı indirme linki
http://depositfiles.com/files/hv139krfi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
şimdi oldu sanırım..

Örnekelri verirken detaylara inmek her zaman daha kolay çözümler sağlar... sanırımistedğiniz böyle bir şey ek'lidosyayı inceleyiniz.

konuyu takip eden arkadaşların daha kolay anlayabilmesi için resmi tekrardan upload ettim... ve dosyayıda tekrardan yüklendim... ufak bi ekleme yaptım tabloya ve yapmak istediğim işlemide el ile nizamettin üzerinde yaptım... ilgilendiğiniz için tekrardan teşekkür ederim!!

Resimde Gözüken Dosyayı indirme linki
http://depositfiles.com/files/hv139krfi

Ekli dosyalar