Eğer Fonksiyonu Tarih Arttırma

Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
201
Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-08-2023
Merhaba Arkadaşlar,

C12 Hücresine formül yazacağım ve istediğimde şu;

Eğer C3:C10 hücreleri boş ise C11 hücresini C2 hücresinden çıkarsın. C3:C10 hücreleri dolu ise C11 Hücresinden C3:C10 hücrelerindeki maksimum değere sahip hücreyi çıkartıp sonucu versin istiyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz.?

Önemli not: Benim C3:C10 hücrelerimde formül var.
 
Son düzenleme:
Katılım
15 Aralık 2006
Mesajlar
244
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2015
inşallah çözüm olur

Kod:
=EĞER(EBOŞSA(C3:C10);(C2-C11);(C11-(MAK(C3:C10))))
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Aşağıdaki formülü kulanabilirsiniz.
Kod:
=EĞER(BOŞLUKSAY(C3:C10)=8;C2-C11;C11-MAK(C3:C11))
 
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
201
Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-08-2023
Memoli79 b,ve Ömer bey maalesef olmadı. C12 hücrem boş kaldı. C3:C10 hüclerimde formül var acaba ondan mı ?
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
....... Ömer bey maalesef olmadı. C12 hücrem boş kaldı. C3:C10 hüclerimde formül var acaba ondan mı ?
Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada paylaşabilirsiniz.

İlk aklıma gelen bahsettiğiniz hücrelerden birinde/birkaçında BOŞLUK KARAKTERİ olması ihtimali,
eğer C3:C10 aralığındaki formüllerden birinin sonucu "" yerine " " şeklinde ise (arada BOŞLUK KARAKTERİ var) hücre boş anlamına gelmez.
 
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
201
Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-08-2023
Ömer Bey,

Örnek belgem http://dosya.web.tr/KXqe5R adresinde mevcuttur. Yalnız, istediğim şeyi biraz daha basit hale getirdim.

C3 için istediğim şu; C2< ise C11 den C2 deki tarihi tam 1 yıl arttır. Yani C3 hücrem 05.10.2013 olacak ama değilse boş bırak hücreyi. Ve formülü aşağıda kaydırdığımda diğer hücrelerimde de aynısını yapacak. İlgiliniz teşekkür ederim.
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Cep telefonundan yazıyorum. Belgeye bakamıyorum.
=EĞER(C2<C11;TARİH(YIL(C2)+1;AY(C2);GÜN(C2));"")
 
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
201
Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-08-2023
Ömer Bey,

Maalesef yine olmadı. sadece 05.10.2013 taihini verdi formülü aşağıya kaydırdım. diğer hücreleri boş bıraktı. 26.01.2015 tarihine kadar her hücreyi bir öncekinden 1 yıl arttıracak ve 26.01.2015 tarihinden küçük olduğunda ise boş bırakacak. Olması gereken ise aşağıdaki tabloda sadece 1. ve 2. yıllık izin tarihlerini dolduracak çünkü 1.ve2. satır 26.01.2015 tarihinden küçük. 3.4.5.6.7. ve 8. satırlarıda 26.01.2015 tarihinden büyük olduğu için boş bırakacak.

İlk İşe Giriş Tarihi 05.10.2012
1. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi 05.10.2013
2. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
3. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
4. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
5. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
6. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
7. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
8. Yıllık İzin Hak Ediş Tarihi
İşten Çıkış Tarihi 26.01.2015
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Söylediğim gibi; cep telefonundan yazıyorum.
Formülde sabit kalması gereken hangi hücre ise o hücre adındaki harfin ve sayının önüne $ işareti ekleyip ($A$1 gibi) ondan sonra kopyalayın.
Harften önceki işaret sütun adını, rakamdan önceki ise satır numarasını sabitler.
 
Katılım
13 Eylül 2015
Mesajlar
201
Excel Vers. ve Dili
2010 VBA
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-08-2023
Ömer Bey,

Yapamadım ben size zahmet olacak ama rica etsem pc başına geçtiğinizde dosyaya bakıp formülü yazarmısınız ?
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
...........
Formülde sabit kalması gereken hangi hücre ise o hücre adındaki harfin ve sayının önüne $ işareti ekleyip ($A$1 gibi) ondan sonra kopyalayın.
Harften önceki işaret sütun adını, rakamdan önceki ise satır numarasını sabitler.
Son gönderdiğim formülde yer alan C11'i $C$11 olarak değiştirmeniz yeterliydi ve bunu da açıklamıştım.

$ işaretlerinin fonksiyonunu tam olarak anlamak için ayrı ayrı hücrelerden birine =A1, diğerine =$A1, bir başkasına =A$1 yazın ve bunları yazdığınız hücreleri ayrı ayrı sağa ve aşağı doğru kopyalayıp, son hücrede yazan ile ilk hücrede yazanı karşılaştırın, çok faydasını göreceksiniz.
Anlattığım bu hususun teknik adı FORMÜLLERDE BAŞVURU TÜRLERİ, GÖRECELİ BAŞVURU, SABİT BAŞVURU şeklinde, isterseniz bu şekilde araştırın.
 
Üst