Eger formlünde çakısma

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
bir formülle uğraşıyorum ama bir türlü olmadı soru aşağıda

=EĞER(G10<I10;"Sipariş Ver";EĞER(G10>J10;"Stok Fazla";EĞER(L10>1;"ŞİPARİŞ EDİLDİ";"")))

şimdi şöle bir durum var gG10 DAKİ DEĞER AZ OLUNCA ZATEN İLK SİPARİŞ VER YAZIYOR BEN L10 A DEĞER GİRDİĞİMDE BUNU SİPARİŞ EDİLDİ OLARAK DEĞİŞTİRMESİ LAZIM AMA OLMUYOR

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Excel Vers. ve Dili Ofis 2003
selamlar
sanki ilk şartınız
EĞER(L10>1;"ŞİPARİŞ EDİLDİ";""
gibi tarif ediyorsunuz?

değilse tablo eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

suatbayhan

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/11/2026
bir formülle uğraşıyorum ama bir türlü olmadı soru aşağıda

=EĞER(G10<I10;"Sipariş Ver";EĞER(G10>J10;"Stok Fazla";EĞER(L10>1;"ŞİPARİŞ EDİLDİ";"")))

şimdi şöle bir durum var gG10 DAKİ DEĞER AZ OLUNCA ZATEN İLK SİPARİŞ VER YAZIYOR BEN L10 A DEĞER GİRDİĞİMDE BUNU SİPARİŞ EDİLDİ OLARAK DEĞİŞTİRMESİ LAZIM AMA OLMUYOR
Merhaba sayın foxkg,
Formülü okuyalım:
Eğer G10, I10 dan küçükse "Sipariş Ver" yazsın.
Eğer G10, J10 dan büyükse "Stok Fazla" yazsın.
Eğer L10, 1 den büyükse "SİPARİŞ EDİLDİ" yazsın. demişsiniz.
Burada G10 hem I10 dan küçük hem de J10 dan büyükte olabilir. O zaman ilk şartı yani; "Sipariş Ver" yazacak. Aynı anda L10 da 1 den büyük olabilir. Yine ilk şart sağlandığı için "Sipariş Ver" yazacak. Bu nedenle önce kendi yanımızda mantıklı bir önerme hazırlamalı sonra bunu formüle dökmeliyiz. En doğrusu ise dosya ekleyip orada neyi nasıl istediğinizi yazarsanız umarım en kısa sürede bir cevap alırsınız.
Selamlar...

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
Sayın arkadaşım zaten benim sıkıntım da o. şimdi mal eksildiğinde sipariş ver yazması lazım. mal fazlaysa stok fazla yazması lazım. diyelim mal eksildi o zaman sipariş ver yazacak ya ben diğer bir sütüna verdiğim sipariş değerini girdiğim zaman bu defa şipariş verden çıkıp ŞİPARİŞ VERİLDİ yazması lazım. yani koşullu bir durum oluyor. benim sorunum bu zaten. sipariş ver yazarken diğer bir sütüna değer girdim ( yani sipariş ver yazısını gördüm ve siparişi verdim ) o zaman sipariş verildi olarak değişmesi lazım.

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2003
selamlar
sanki ilk şartınız
EĞER(L10>1;"ŞİPARİŞ EDİLDİ";""
gibi tarif ediyorsunuz?

değilse tablo eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.
aynen dedğiğin şekilde ilk şartı değiştirdiğimde durum düzeliyor :)

Eyvallah

Zefir...