eğer formüllü soru

Excel Vers. ve Dili
exel 2007 türkçe
merhabalar

şöyle birşey lazım bana

exelin ayrı ayrı iki kitabı var birinde araçların plakaları yazıyor örnk

06 xx 620
06 xx 823
06 xx 745

bunları günlük olarak yazıyorum felan araç felan yere gitti diye.

bir diğer exel sayfamdada bu araçların hangisinin nere kaç sefer attığını kayıt ediyorum.

öyle bir formül olsunki birinci exel sayfamda plakayı yazdığım zaman, diğer sayfamda o plakanın hanesine 1 yazılsın
ertesi gün bir tane daha o plakayı yazdığımda diğer sayfada 2 olsun
yani işlemi sadece birinci sayfada yapayım, diğer sayfayı her seferinde açıp el ile 1-2-3 yazmayayım.

bilmem anlatabildimmi biraz karışık oldu ama :) ustalar anlarlar ne demek istedğimi
yardımlarınızı bekliyorum

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aslında örnek dosyanız olsa daha iyi olurdu ama şöyle anlatmaya çalışayım.

İlk dosyanız A.xls; 2. dosyanız ise B.xls olsun ve ikisi de aynı klasör içinde olsun.

Plakalar A dosyasında ÇIKIŞ sayfasında B sütununda olsun.

B dosyasında ise A sütununda plaka listeniz olsun, B sütununda kaç kere çıkışldığı yazsın.

Bu durumda B dosyasında B1 hücresine aşağıdaki formülü yazarsanız işiniz görülür:

=EĞERSAY('[A.xls]ÇIKIŞ'!$B$1:$B$200;A1)

Yalnız iki ayrı dosyada çalışmaktansa aynı dosyada farklı sekmelerde çalışmak her zaman için daha iyidir.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
merhabalar

şöyle birşey lazım bana

exelin ayrı ayrı iki kitabı var birinde araçların plakaları yazıyor örnk

06 xx 620
06 xx 823
06 xx 745

bunları günlük olarak yazıyorum felan araç felan yere gitti diye.

bir diğer exel sayfamdada bu araçların hangisinin nere kaç sefer attığını kayıt ediyorum.

öyle bir formül olsunki birinci exel sayfamda plakayı yazdığım zaman, diğer sayfamda o plakanın hanesine 1 yazılsın
ertesi gün bir tane daha o plakayı yazdığımda diğer sayfada 2 olsun
yani işlemi sadece birinci sayfada yapayım, diğer sayfayı her seferinde açıp el ile 1-2-3 yazmayayım.

bilmem anlatabildimmi biraz karışık oldu ama :) ustalar anlarlar ne demek istedğimi
yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba
Eki inceler misiniz_?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
exel 2007 türkçe
Dosyalar

Dosyaları paylaştım

06 xx 393 dosyasında aracın kimliği var, formül sarı renkteki hücrede var olacak,

01,03,2013 elazıığ dosyasındada günlük olarak yaptığım iş var, formülün alınacağı hücreler plakaların yazılı olduğu hücreler, aslında bir ayda o hücreler 600 -800 arası oluyor alt alta,

sizce o sayfada 06 xx 393 1 kez varsa diğer sayfaya 1 2 kez varsa 2 mi yazsın

yoksa sadece o sütonda baştan aşağıya 06 xx 393 1 kez varsa diğer sayfaya 1 2 kez varsa 2 mi yazsın

Ekli dosyalar