Eğer Formülü hakkında yardım

drumitgunay

Finans Uzmanı
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-03-2025
Merhaba;

Resimde görüldüğü üzere çoklu eğer kullanmak istiyorum 5 yazdığımda istediğim hücreyi 6 yazdığımdada diğer hücreyi vermesini istiyorum konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba,

Formülünüzde; önce 4 den büyük mü diye sorgulamışsınız büyük değil ise 5 den büyük mü demişsiniz. Yanlışınız: 5 den büyük olan her sayının 4 den de büyük olacağını atlamışsınız. Büyük eşit yerine sadece eşitliği sorgularsanız istediğinizi elde etmiş olursunuz.

İyi çalışmalar.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Öncelikle, sorularınızı ekran görüntüsü yerine, cevabımın altındaki İMZA bölümünde yer alan açıklamalara göre ekleyeceğiniz
örnek belge üzerinden sormanızın yerinde olacağını belirteyim.

Ekran görüntüsüyle sorulan sorulara pek cevap yazmıyorum ama yine de sorunuzla ilgili fikrimi belirteyim.

Bu tür durumlarda ben olsam, iç içe çok sayıda EĞER işlevi yerine, ARA ve KAYDIR işlevlerini birlikte kullanmayı tercih ederdim.

ARA işlevinde dikkat edilecek husus formülde ilk köşeli parantez içerisindeki değerlerin ARTAN sıralanmış olmasıdır ve bunlar
aranan değerlere ilişkin alt sınırlardır, ikinci köşeli parantez içindekiler ise, birinci köşeli parantez içindeki değerlere karşılık gelen değererdir
ve ben burada sağa kaç sütun gidilmesi gerektiğini bulmaya yönelik değerler kullandım.

Örneğin ekran görüntüsüne göre ARA işlevinin sonucu; G2 0 ise 3'ü, 1,2,3,4 veya 5 ise 4 'ü, 6,7,8,9,10 veya 11 ise 5'i ..... verir.
H sütunundaki hücre, ARA işlevinin sonucu kadar sağa KAYDIRılıldığında ulaşılacak hücredeki değer tüm formülün sonucu olur.
=KAYDIR(H2;0;ARA(G2;{0;1;6;12;18;24;30;36;.....};{3;4;5;6;7;8;9;10;.....}))

drumitgunay

Finans Uzmanı
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 (Türkçe)
14-03-2025
Merhaba dosyayı ekledim yazdığınız kaydır formülü sadece sayıları veriyor anladığım kadarıyla benim istediğim bir hücredeki sayı yada fiyat şeklinde