eğer formülü ve koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
mrb aşağıda eklediğim örnekte bi ödeme tablosunu eğer ve koşullu biçimlendirme yaparak kullanmaya çalışıyor. ve bu konuda yardıma ihtiyacım var... örnekte ödeme yapılcak kişiler ve ödeme tarihleri bulunmakta. yapmaya çalıştığım ise tarih kutusundaki tarih gelmeden 5 gün önce kutu rengi değişsin mesela mavi olsun. kutudaki tarih geldiğinde yani eşitlendiğinde o güne mesela kırmızı olsun. ve geçtiğindede yeşil olsun kutu rengi. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

kontrol edermisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
evet hocam yapmaya çalıştığım bu şekilde fakat ufak bi sorun var. bu günün tairhinden 5 gün önce kutu rengi değişsin istiyorum. ve bugüne eşitlenince başka renk olsun. bugünü geçince de başka renk olsun. sizin yaptığınız örnekte mesel 06.01. 2010 da bi ödeme olsa kutu beyaz kalıyor. yapmak istediğim 5 gün öncesinden uyarması gibi bişey umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
anlatamadım sanırım hocam. benim demek istediğim bugünden 5 gün önce kutu rengi değişsin. yani 05.01.2010 da kutu rengi mavi olsun ve 10.01.2010 a kadar mavi kalsın. 10.01.2010 da kırmızı olsun. 11.02.2010 ve sonrasında yeşil olsun diye yapmaya çalışıyorum. neyse şöyle bi çözüm buldum eklediğiniz formülü bugün..()-5 yapmışınız ben onu bugün()-1 olarak değiştirdim. en azından formülü öğrendim teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Kontrol edermisiniz,

5 gün önce mavi

bu gün kırmızı

5 gün sonra yeşil

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
hocam şöyle anlatayım. sizin ayın 15 inde ödemeniz var. bugün ayın onu olduğuna göre bugünden itibaren kutunuz mavi olacak. yarında mavi olacak ertesi günde mavi olacak taki ayın 15 ine kadar o kutu mavi kalacak. ayın 5 inde başlayıpo 15 ine kadar mavi kalacak. 15 inde ise kırmızı olacak. amaç şu 5 ügn önceden haber veiryor taki günü gelene kadar uyarı olarak mavi kalıyor. günü geldiğinde ise kırmızı oluyor ödeme yap anlamında yani. günü geçtiğinde ise yeşil oluyor ödendi babında gibi. şimdi sizin yaptığınız ise şu 5 gün öncesinde mavi oluyor sonra günü gelene kadar beyaz oluyor. istediğim bu değil. 5 gün kala mavi olsun 4 gün kala da 3 gün kalada 2 gün kalada 1 gün kalada mavi kalsın günü geldiğinde ise kırmızı olsun. umarım bu defa anlatabilmişimdir. çok teşekkür ediyorum ilginize

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Baştan 5 günden yazdınız sonra 15 çıktı,kontrol edermisiniz KB1 sayfayı.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
çok teşekkürler demek istediğim buydu ama anlatmakda biraz sorun yaşadım üzgünüm. exceli daha yeni öğreniyorum. ve sizler gibi bilgili arkadaşlar yardımı ile çözmeye çalışıyorum. tekrar çok teşekkürler....

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Rica ederim,

bizde de hata var çok acele ettim.

iyi çalışmalar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ödeme gününe (5-4-3-2-1) Gün kala mavi rengi alır.
Ödeme günü kırmızı renk olur.
Ödeme günü geçenler ise yeşil renk olur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
3 ay kala haber verilsin

Merhabalarr

elimde isimler ve tarihler olan bir dosya var tarihler yaklaştıkça dosyayı açtığım günü esas alarak 3 ay kala ve 1 ay kala farklı renklerle bana bildirmesini istiyorum.

Mümkünse benimle paylaşırsanız sevinirim

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalarr

elimde isimler ve tarihler olan bir dosya var tarihler yaklaştıkça dosyayı açtığım günü esas alarak 3 ay kala ve 1 ay kala farklı renklerle bana bildirmesini istiyorum.

Mümkünse benimle paylaşırsanız sevinirim

Teşekkürler
Merhabalar,

aramıza hoş geldiniz,

sizin hazırladığınız bir dosya üzerinde çalışma olursa bence daha iyi olur.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
çok güzel çalışmalar hocam çok teşekkürler hepinize... :)

Excel Vers. ve Dili
2003- ingilizce
Merhaba, ben de foruma yeni katıldım. Excel de sizin bahsettiğiniz gibi renklendirmeyi yapmaya çalışıyorum, gönderdiğiniz dosyaları inceledim; ancak formulasyonları göremediğim için kendi dosyama uygulayamadım. Fomuller konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excell-2003
Merhaba, ben de foruma yeni katıldım. Excel de sizin bahsettiğiniz gibi renklendirmeyi yapmaya çalışıyorum, gönderdiğiniz dosyaları inceledim; ancak formulasyonları göremediğim için kendi dosyama uygulayamadım. Fomuller konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
merhabalar,
dosyalarda formül yok, renklendirmeler "Koşullu biçimlendirme" ile sağlanıyor.

veriler üzerinde iken Menüden biçim/koşullu biçimlendirme seçeneğini seçerseniz koşullandırma formüllerini görebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

Sayın selinrs aramıza hoş geldiniz.

Formülleri görebilmek için önce veri olan hücreleri seçin ardından Biçim > KoşulluBiçimlendirme ve karşınıza çıkan formül formundan inceleme yapabilirsiniz.

Eğer yardım gerekiyorsa tekrar soru sorabilirsiniz.

iyi çalışmalar.