Eğer formülünde isim aralığı karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhabalar,
excel konusundaki cahilliğimi lütfen mazur görünüz fakat onca çabama rağmen biraz sonra açıklamaya çalışacağım sorunu birtürlü çözemedim.Kısaca bahsedeyim,eğer komutu ile ürün isimlerini karşılaştırmaktayım.elimde yaklaşık70 ürünlük bir liste var.Hepsini yada komutu ile tek tek karşılaştırmaktansa eğer komutu içerisinde : ile yukarıdan aşağıya kadar seçim yapıyorum fakat olmuyor.Başka bir şekilde mi yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirm.

Genel olarak yapmaya çalıştığım şeyi de anlatayım.a kolonuna ürün ismi girildiğinde b kolonuna ürünün yağ mu balata mı zincir mi olduğunu yazmasını istiyorum.dediğim gibi 70 civarı ürün bulunmakta ve hepsini ayrı bir kolona gtek tek yazdım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,saygılar sunarım.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sayın ataqan, örnek dosya eklerseniz cevap vermek daha kolay olur.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Alakanıza teşekkür ederim Ali Bey,
Örnek bir excel dosyası hazırladım.Ürünler a kolonuna yazıldığında g kolonunda otomatikman yağ mı zincir mi balata mı olduğu yazsın istiyorum asıl amacım budur.Tekrar teşekkür eder,sayılar sunarım

Ekli dosyalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
J sütununa içeren kelimeleri yazdım. K sütununada bu içeren kelimeye göre gelmesi gereken değeri yazdım. Tablo aralığını siz ona göre ayarlarsınız.

=DÜŞEYARA(ARA(9,99999999999999E+307;MBUL($J$1:$J$3;A2);SATIR($J$1:$J$3)-SATIR($J$1)+1);$I$1:$K$3;3;0)

fonksiyonuda $I$1:$K$3 aralığında 3 sütunda değerleri getirmektedir.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Ali bey ilginize gerçekten çok teşekkür ederim.Bahsettiğim gibi cahilliğimde olsa gerek gerekli düzenlemeyi yolladığınız formül içerisinde yapamadım.o nedenle size istediğim şekli tarif ederek aslına uygun bir dosya göndersem yardımcı olmanız mümkün müdür acaba?
h kolonunaolmak üzere,20w50 yağlara PROMOSYONLU YAĞLAR diğer yağlara ve temizlik ürünlerine sadece YAĞLAR,geri kalan kodlara da ZİNCİRLER yazmasını istemekteyim.zincir kodları 250'nin üzerinde
yağlar listede tam.Tekrar teşekkür eder,saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Denemelerim sonunda sorunu çözmeyi başardım,çok teşekkür ederim alakanıza,keyifli forumlar dilerim