Eğer formülüne koşul ve şart ekleyerek aratmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-05-2024
Merhaba ,

ekte bulunan exceldeki gibi formüle ihtiyacım mevcut bu düzenek için formül üretilebilir mi yardımcı olabilir misiniz ,teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belgenizde 4-9mm arası ve 9-14mm arası sayfalarındaki verilerin B ve C sütunları birbirinin aynısı.
Dolayısıyla da istediğiniz net anlaşılmıyor.

Örnek belgenizde, B2 ve C2 hücrelerine öyle değerler yazarak örneklendirme yapınki,
bu değerlere göre almak istediğiniz sonucu (liste mi, tek değer mi ne ise artık) başka bir alana,
elle yazarak veya kopyala yapıştır yaparak listeleyin.
Böylece de olması gereken sonucun ve hesaplama yönteminin ne olduğu net olarak anlaşılsın değil mi?

Örnek belgenizde, yukarıda belirttiğim yönde değişiklik yaparak yenilemeniz yerinde olur sanırım.

Örneğin B2'ye 8 (yani 4-9 arasında bir sayı) , C2'ye 9 yazıldı.
C2'deki 9 nedeniyle 8'e eklenecek değer, alttaki tabloya göre 1,2. Toplamı da 9,2 oluyor.
B2'deki değer 8 olmasına rağmen Arama 9-14mm sayfasında yapılacak demektir öyle mi?

Tabi iki sayfadaki tablonun birbirinin aynısı olmasını aydınlatmanız lazım.
.

Excel Vers. ve Dili
31-05-2024
Ömer bey ,

Haklısınız anlatımım biraz zayıf olmuş ,her gün onlarca kez yaptığım için sizleri kendim gibi görüp olaya hakim sandım :) güncel dosya ekledim .

Durumu tam anlatmak ister isem ürünlere ilişkin iki kavram var zımba ve matris
zımba sabit 4 den başlayıp 30 (çap olarak giden) zımba bunun için sabittir , diğer kavram matris bu üründe plaka kalınlığına göre iç çap aralığı değişir tablomuzda sayfa 1 d12 de olduğu gibi .

Matris tablosunun mükerrer olmasının sebebi birden fazla plaka kalınlığı ekleyeceğim örnek çap 5 plaka kalınlığı 9 14 mm aralığı olsun gibi idi ,bir diğer sebebi plaka kalınlığı 9 ve 14 arası girilir ise o sayfada araması kolay olsun diye idi ,eğer tabloya göre aratabilir isek silebiliriz.

Kod:
Örneğin B2'ye 8 (yani 4-9 arasında bir sayı) , C2'ye 9 yazıldı.
C2'deki 9 nedeniyle 8'e eklenecek değer, alttaki tabloya göre 1,2. Toplamı da 9,2 oluyor.
B2'deki değer 8 olmasına rağmen Arama 9-14mm sayfasında yapılacak demektir öyle mi?
Çok doğru tam anlamı ile kavram budur ,
4 ile 9 arası 9 hariç 9 14 arası 14 hariç gibi .

Daha sonra ben bu formülü çoğaltarak b2 hücresini 10 12 14 müşteri kaç çapa kadar istediği ise kolayca teklif oluşturabilmeyi planlıyorum .

Üstad bu yönde bir formül oluşturulabilir mi ,user form ve listbook ile denemeler yaptım fakat pek başarılı olmadı en kolayı formül ile olacağını düşünüyorum yardımcı olabilir misiniz rica etsem iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016
13/06/2022
bence sorunuz hala net bir şekilde anlaşılamadığı için cevap verilemiyor.

Excel Vers. ve Dili
31-05-2024
Şöyle denesek olurmu acaba ben exceli bu anlatıma göre düzenlesem tüm verinin aynı sayfada olduğunu düşündüğümüzü varsayalım şöyleki

A1 5 ise b1 0 ile 3 arasında bir sayı ise a1 artı 0.2 ekle eşittir 5.2 5.2 olarak e1 e 59 arasında ara 5.2 olan satırı bul bulunan satırın yanında bulunan satır ile birlikte örnek d4 e4 olarak a10 ve b10 satırına getir .

Böyle bir formül yazılabilmesi mümkün müdür .