eğer formülünü kısaltmak hakkında yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ekli dosyada yapmaya çalıştığım, en altta yeşil boyalı kısımdaki ürünlerin kodlarını a11 e yazdığımda, C sütununda yukarıdaki fiyat grubu kısmında c11 e o ürünün grubunu yazması.

Örnek:W908 ve GFE ikisi de W1 grubuna giriyor, ben a11 hücresine w908 yazdığımda c11 hücresinde W1 yazsın.

Bu formülü kendim de yazıyorum zaten, ama ürün kodlarının sayısı çok fazla olduğu için eger formülü bir yere kadar bunu destekleyebiliyor.

C11 hücresinde benim yazdığım eğer formülü var fakat yazmaya devam edemiyorum. Bunu kısaltmanın bir yolu yok mudur?? iki nokta üstüste nedense burda işe yaramıyor, ya da ben beceremedim.

Yatayara formülünü de kullanmayı bilmiyorum, çözüm o mudur acaba?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

lark

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 / Türkçe
Merhaba

Kod:
=İNDİS(D91:D101;KAÇINCI(A11;E91:E101;0);0)
yazabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, yalnız yeşil boyalı tüm hücreler ürün kodları ve d93:d103 arası da gruplar. Sizin verdiğiniz formül ürün kodlarını kapsamıyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
teşekkür ederim

Oldukça uğraşmışsınız, gayet güzel de olmuş teşekkürler.

Fiyatlandırma kısmında da g11 hücresinden itibaren bir fiyatlandırma formülüne ihtiyacım var.

Her grubun fiyatı farklı, örneğin W1 grubunun 8mm, 18mm ve 25mm için üç farklı fiyatı var.Fiyatlandırma tablosundaki bu değerleri G11 hücresinden aşağı doğru her grup için girdirecek bir formül ekleyebilir misiniz?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eklediğim örnekte "Fatura Fiyatı TL/Adet" kısmı D sütununda;
Buna göre D11 hücresine;
=EĞER(YADA(A11="";E11="");"";İNDİS(FİYATLANDIRMA!A:E;KAÇINCI(C11;FİYATLANDIRMA!E:E;0);KAÇINCI(E11;FİYATLANDIRMA!$A$4:$E$4;0)))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
Eğer istediğiniz bu değilse hangi hücre/hücrelere nerdeki veri gelecek?. Daha net bilgi verin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
sizden ricam;

ör: eğer(ve( grup w1; kalınlık 18mm ) ise fiyat / adet hücresinde 60,65 yani fiyatlandırma tablosundaki fiyat yazsın.

her grubun her üç ayrı kalınlığı için fiyatları giren bir eğer(ve formülüne ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Mükemmel şekilde çalışıyor. Çok teşekkür ederim.