Örneğin;
-- E5 hücresinin alabileceği değerler sırasıyla 0;1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;20;21;22;30;31;32;40;41;42;50;51;52;60;61;62;70;71;72;80;81;82 şeklinde, bunun dayanağı-hesaplama şekli nedir anlaşılmıyor.
-- E5 hücresindeki formülünüzde; G10 değeri 7 Yıl ve aşağısında ise bir düzen varmış gibi görünüyor ama G10 değeri 7'den büyük olduğunda böyle bir düzen de yok.
-- K sütunundaki formülde, E5 değeri ne olursa olsun (E5 'deki formülün durumunu yukarıda yazmıştım) (($G$8*$F$5*$G$9)/360) işlemini yapıyor.
Formül neden bu şekilde düşünüldü bilemiyorum.
-- Benzer şekilde, "Faiz" başlıklı sütunlardaki formüllerin tümünün durumu aynı gibi.
-- Sanırım I ve devamındaki sütunlar, 5'er sütunluk gruplar halinde yılları temsil ediyor (burada da 8 yıl var, 2 yıla ait sütunları da ekleyeceksiniz herhalde).
-- J36:U74 hücre aralığında yer alan "Grk.Makin Ad/Yıl" başlıklı tabloda sütun değerleri hep aynı bundaki akacı da anlamadım.
Neticede; formüllerinizin kısaltılabilmesi için;
formüldeki amacın ve hesaplama yönteminin net, anlaşılır ve tüm seçenekleri içerecek şekilde açıklanmasına ihtiyaç var.
Amaç net olarak açıklanırsa; bu açıklamayı anlayacak bir üye mutlaka çözüm önerisinde bulunacaktır diye düşünüyorum.
.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.