eğer formülünün içinde düşeyara kullanma.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
Merhabalar, ufak tefek excel bilgimiz ve forumdaki üstadların katkıları ve daha önceden açılan konulardan edindiğimiz bilgilerle bir dosya hazırladık. Bir devamsızlık takip listesi diyebiliriz. Dosyamızın mantığı bir sayfada önceden hazırlanan veri tablosundan almak istediğimiz verilerin altına tik koyarak ikinci bir sayfada liste oluşturmak üzerine kurulu. Ancak sabit verilerimiz yerine zaman zaman manuel girişlere de ihtiyacımız var fakat elimizdeki formüller buna imkan vermiyor ve maalesef iki gündür uğraşmama rağmen bir türlü formülde aklıma gelen ve yaptığım düzenlemelerin hiçbirisi netice vermedi. Mevcut eğer formülümüzün içine düşeyara eklemek bana en mantıklı gelen çözümdü. Ama ya böyle bir fonksiyon yok ya da ben beceremedim. Eklediğim dosyada durumu daha detaylı anlattım. Bir üstad eli değerse çok seviniriz. Şimdiden emek veren herkese çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Üstad değilim ama dosyanıza bir çözüm oluşturdum.Belki başka çözümlerde olabilir.Bilmiyorum sorununuza çözüm olur mu? Dosya ekte.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
14-07-2022
Üstad değilim ama dosyanıza bir çözüm oluşturdum.Belki başka çözümlerde olabilir.Bilmiyorum sorununuza çözüm olur mu? Dosya ekte.
Sayın çıtır, üstad olduğunuza ben şahidim :) Zira daha önce de tıpkı bu dosyada olduğu gibi içinden çıkamadığım durumlarda desteğiniz olmuştu, bu dosyada da yine tam olarak neye ihtiyacımız varsa onu yapmışsınız. Gayet güzel çalışıyor elleriniz dert görmesin :) :)

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın çıtır, üstad olduğunuza ben şahidim :) Zira daha önce de tıpkı bu dosyada olduğu gibi içinden çıkamadığım durumlarda desteğiniz olmuştu, bu dosyada da yine tam olarak neye ihtiyacımız varsa onu yapmışsınız. Gayet güzel çalışıyor elleriniz dert görmesin :) :)
Geri dönüş yaptığınız için ve övgünüz için teşekkür ederim.İyi günler dilerim.

KMLZDMR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
Sayın çıtır,
2. penceredeki formülleri excel 2003 göre düzenlemeniz mümkün mü?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın çıtır,
Sayın KMLZDMR
Kullandığım fonksiyonlardan hangilerinin Excel 2003 de olmadığını bilmiyorum.Formülü inçeliyerek hangi fonksiyonların 2003 de olmadığını yazarsanız düzenlemeye çalışırım.Hangilerinin olmadığını ve yerine kullanmam gereken fonksiyonları bilmediğimden düzenleme yapabilmem mümkün olmuyor.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın çıtır,
.

Gördüğüm kadarı ile IFERROR -EĞERHATA işlevi Excel 2003'te yok.

Bunun yerine IF(ISERROR( - EĞER(EHATALIYSA( işlevlerini kullanabilirsiniz.

Kullanım:

Kod:
=IF(ISERROR(Formülünüz);"";Formülünüz)

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(Formülünüz);"";Formülünüz)
"" yerine 0 veya başka bir şey kullanabilirsiniz.

Ayrıca buradaki dosyayı inceleyebiliriniz.

http://www.excelgurusu.com/excel-2007-excel-2010-yeni-islevler/

.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Kemal Bey'in EĞERHATA işlevinin kulanıldığı çözümleri, 2003 versiyonuna göre düzenlemeyi öğrenmesini sabırla beklemekteyiz.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın KMLZDMR
İstediğiniz düzenleme yapılmış dosya ektedir.Sizden istediğin bilgiyi gönderdiler.Sayın İdris SERDAR ve Sayın Ömer BARAN üstadlara yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

KMLZDMR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
Sayın Çıtır ve Sayın İdris Serdar teşekkür ederim.
Sayın Ömer Baran Üstadım, EĞERHATA işlevinin 2003 de nasıl olacağını pekiştirmeye çalışıyorum.
Az fonksiyonlarda yapabiliyorum. Sayın İdris serdarın 7. penceredeki örneğinde belirttiği mantığa
göre yapıyorum.İdris Serdar üstadın bu formülünde; =EĞER(EHATALIYSA(Formülünüz);"";Formülünüz) ilk kapanan parantezin iki tane olması gerekliliğini de Ömer Baran üstadın formül anlatımında eksiğimi gördüm.
Ancak Sayın Çıtır'ın iç içer formül siteminde EHatalıysa yı çalıştıramadım....
Saygılarımla...

KMLZDMR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
Tekrar Merhaba,
Sayın çıtırın EĞERHATA formülünü EĞER(EHATALIYSA( paraznetizine alırken ... ;"")... formül sonundaki boşsa parantezini de tekraren almış olduğumdan yapamadığımı anladım...
tekrar teşekkür ederim..
Ömer Baran üstadım öğrenemediğim bir husus ta ... diziler. Malesef. :) ama desteğinizle öğreneceğim....

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Tekrar merhaba KEMAL BEY.

EĞER(EHATALIYSA(.... formül mantığını öğenmenin en kolay yolu; formül parçalarını farklı hücrelere uygulamaktan geçiyor.

-- İNDİS formülünü diyelim ki K1 hücresine uyguladınız.
-- Bu durumda EHATALIYSA işlevinin bulunduğu formülü başka bir hücreye aşağıdaki gibi uygulayın ve sorunsuz çalıştığını görün,
-- Ardından da formüldeki K1'in yerine, K1'deki formülü kopyalayıp yapıştırarak formülü tek hücrede birleştirirsiniz.

Formülde kırmızı renklendirdiğim parantezler EHATALIYSA işlevinin parantezleri oluyor.
K1'in yerine K1'deki formülü kopyaladığınızda K1'deki formülün parantezleriyle birlikte kapanan parantez sayısı artacaktır.
.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA[COLOR="Red"][B]([/B][/COLOR][B][COLOR="blue"]K1[/COLOR][/B][COLOR="red"][B])[/B][/COLOR];"";[B][COLOR="blue"]K1[/COLOR][/B])
Dizi formüllerini ise pratik yaparak, forumdaki dizi formülü anlatımlarını inceleyerek öğreneceksiniz artık.
Denemelerinizi küçük veri yığınları üzerinde yapın ve dizi formülü olan hücre seçiliyken,
formül çubuğunun solundaki f(x) düğmesine tıklayın, dizi formülünün işleyişi ve dizideki işlem sonuçlarını, açılacak küçük ekranda görebilirsiniz.
.