• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Formülü Hakkında Bir kaç soru

Excel Vers. ve Dili
2016 ENG
Merhabalar Üstadlar,

bir konuda desteğinize ihtiyacım var forumda arama yaptım ama kendime göre yanıtı bulamadım. şimdi 2 sheet düşünün ve sheet 1 de ad soyad ve telefon numarası alanı var, ikinci sheet de ise ad soyad telefon listesi mevcut. ben diyorum ki sheet 1 de Oğuzhan R yazıyorsa telefon numarası sütununa sheet2 deki telefonu göster. bunu aradım taradım kurcaladım yapamadım desteğinizi rica ederim.

şimdiden teşekkür ederim.
iyi çalışmalar

Merhaba,

Deneyiniz.

Sheet1 B2:

= VLOOKUP(A2;Sheet2!A:B;2;0)

.

Merhaba,

Deneyiniz.

Sheet1 B2:

= VLOOKUP(A2;Sheet2!A:B;2;0)

.
Merhabalar,

Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için ben denedimde hata veriyor size altta hücre bilgilerini versem kodu o sekilde kodu gönderme imkanınız olurmu acaba en son daki A:B;2;0 kafamı karıştırdı cünki

(verilerin yansıtılacağı)
sheet1 in adı Dashboard
ad soyad alanı B25 de
telefon numarası alanı D25 de

(verilerin çekileceği)
sheet 2 nin adı Certificate
ad soyad alanı A6
telefon numarası alanı C6

Dashboard sayfası D25 hücresine uygulayınız.

C++:
=VLOOKUP(B25;Certificate!A:C;3;0)

İngilizce kullandığınız için formüldeki noktalı virgüller yerine sadece virgül yazmanız gerekebilir. Bilginiz olsun.

Bu formül aranan ismi bulamazsa #N/A (#YOK) hatası verecektir. Bu sebeple aşağıdaki gibi de kullanabilirsiniz. Bu formül hata durumunda hücreyi boş bırakacaktır.

C++:
=IFERROR(VLOOKUP(B25;Certificate!A:C;3;0);"")

Dashboard sayfası D25 hücresine uygulayınız.

C++:
=VLOOKUP(B25;Certificate!A:C;3;0)

İngilizce kullandığınız için formüldeki noktalı virgüller yerine sadece virgül yazmanız gerekebilir. Bilginiz olsun.

Bu formül aranan ismi bulamazsa #N/A (#YOK) hatası verecektir. Bu sebeple aşağıdaki gibi de kullanabilirsiniz. Bu formül hata durumunda hücreyi boş bırakacaktır.

C++:
=IFERROR(VLOOKUP(B25;Certificate!A:C;3;0);"")

Siz bir harikasınız! çok teşekkür ederim. telefonu çekti süper peki diğer alanları nasıl çektirebilrim nereyle oynamam gerekiyor tam olarak bu kodda
C++:
"=IFERROR(VLOOKUP(B25;Certificate!A:C;3;0);"")"

B25;Certificate!A:C;3

A:C arası sütunları ifade eder. B25 değerini A sütununda arar ve formüldeki 3 değeri de A:C arasındaki 3. sütundaki değeri verir. Eğer size 3 yerine 2 yazarsanız 2.sütundaki yani B sütunundaki değeri getirir.

A:C yerine A:F yazarak 3 yerine, 5 yazarsanız E sütunundaki değeri alırsınız.

A:C yerine H:M yazarsanız B25 değerini H sütununda arar, 3 yerine 4 yazarsanız K sütunundaki değeri verir.

Yani aranan değer olan B25 hücresini tablo dizisinin ilk sütununda arar ve bu tablo dizinin kaçıncı sütununu getirmek isterseniz onu yazarak getirebilirsiniz.

Mantığı budur.

.

B25;Certificate!A:C;3

A:C arası sütunları ifade eder. B25 değerini A sütununda arar ve formüldeki 3 değeri de A:C arasındaki 3. sütundaki değeri verir. Eğer size 3 yerine 2 yazarsanız 2.sütundaki yani B sütunundaki değeri getirir.

A:C yerine A:F yazarak 3 yerine, 5 yazarsanız E sütunundaki değeri alırsınız.

A:C yerine H:M yazarsanız B25 değerini H sütununda arar, 3 yerine 4 yazarsanız K sütunundaki değeri verir.

Yani aranan değer olan B25 hücresini tablo dizisinin ilk sütununda arar ve bu tablo dizinin kaçıncı sütununu getirmek isterseniz onu yazarak getirebilirsiniz.

Mantığı budur.

.
çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim ama pek çözemedim biraz düşünme moduna geçicem bu konuyla ilgili çok karışık gibi geldi

Ömer BAĞCI üstad güzel şekilde anlatmış

Geri