Eğer hakkında

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Ben İç İçe Eğer Hakkında Bilgim Yok Sitede Araştırma Yaptım Örnekler Buldum Allah Razı ama bir türlü Mantıgını anlayamadım ....

Bilen Arkadaş Varsa Anlatabilirmi ....

Şimdiden Teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Nasıl bir bilgi istiyorsunuz. Örnek olarak yazacağınız bir formül var mı? ( Formül üzerinden açıklama yapabilmek için ).

Ben kısa bir örnek ile açıklamaya çalışayım, eğer daha farklı bir örneğiniz varsa yazarsanız onuda açıklamaya çalışırım.

eğer formülü belli şartı sağlarsa şunu ver sağlamazsa farklı bir değer ver türünde bir mantık yürütür. İç içe kullanırsanız sadece şartları çoğaltırsınız geri kalan mantığı aynıdır.

=eğer(a1="elma";5;8) a1 elma ise 5 değide 8

a1 de armut şartını eklerseniz,

=eğer(a1="elma";5;eğer(a1="armut";10;8)) a1 elma ise 5, a1 armut ise 10 bu ikisinden bir değilse 8 . Şart ilk gördüğü değeri değerlendirir.

a1 elma değilse kısmına ikinci eğeri yazdığımız için şart ona geçer, bu şekilde ilerler.

Linkte örnekleri vardır..

EĞER - IF Fonksiyonu Uygulamaları

.

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Selamlar,

Ömer Hocam Vermiş Oldugunuz Bilgiler İçin Allah Razı olsun
Yurttaş hocamızın Örneğinin birisine çok kafam takıldı eğer vaktiniz varsa uygunsanız biraz anlatabilirmisiniz.

Rahatsız Etmiyorumdur İnşallah.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Formüle göre a ile m arasında girilen verileri eğer kullanarak numarasına göre bulmak istenmiş;

1. formül,

=EĞER(onüçeğer!D4="a";1;EĞER(onüçeğer!D4="b";2;EĞER(onüçeğer!D4="c";3;EĞER(onüçeğer!D4="d";4;EĞER(onüçeğer!D4="e";5;EĞER(onüçeğer!D4="f";6;0))))))

burada f harfine kadar şart verilmiş.

eğer d4 a ise 1, eğer d4 b ise 2, eğer d4 c ise 3........eğer d4 f ise 6. sonucu yaz bu değerler yoksa 0 yaz denmiş.

2. formül,

=EĞER(onüçeğer!D4="g";7;EĞER(onüçeğer!D4="h";8;EĞER(onüçeğer!D4="i";9;EĞER(onüçeğer!D4="j";10;EĞER(onüçeğer!D4="k";11;EĞER(onüçeğer!D4="l";12;EĞER(onüçeğer!D4="m";13;"")))))))

eğer d4 g ise 7, eğer d4 h ise 8, eğer d4 i ise 9........eğer d4 m ise 13. sonucu yaz, bu değerler yoksa boş bırak denmiş.

sonucu bulabilmek için bu iki formül sonuc ksmına bir formül daha uygulanmış.

=EĞER(E5<>0;E5;E6)

eğer e5 yani ilk formül 0 değeri üretmezse ilk formüldeki değeri al, sıfır değeri üretirse ikinci formülün değerini al demektir..

Burada ilk formül de sonuca ulaşamazsa 0 değeri yaz dendiği için sonuç formülüne şart bu şekilde oluşturulmuş.

İkinci sonuc formülünde aynı işlem ilk ve ikinci formülü ekle / ad / tanımla ile tanımladıktan sonra yazılmıştır.

Esasında bu iki formül tek olarakta yazılabilir. Yalnız Sayın Yurttaş' ın bu şekilde vermesindeki neden konunun daha iyi anlaşılması açısındandır. Diğer örneklerinde 7 den fazla eğer kullanımını görebilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
18.06.2019
Hocam Siz Bizim Kafamdaki ? İşaretleri Giderdiğiniz İçin Allah Razı Olsun ..
Dilerim Allahtan Size ve Ali,Korhan,Hüseyin,Ve Diğer Yardımcı Olan Tüm Arkadaşlara Allah Yar Ve Yardımcısı Olsun.

Hayırlı günler