eğer hata ve düşey ara birlikte kullanımı içerik çekmemesi

Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
merhaba iyi çalışmalar diliyorum
=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A12;Tablo1[#Tümü];4;0);"")
yukardaki formüle
=SATIR()-2&$A$1
ile saydırdığım içeriği çektirmeye çalışyorum ama "Tablo 1 [Tümü]" içindeki içerikten ilk satırdan veri alıyor ama ikinci ve üçüncü satırdan veri almıyor yardımcı olur musunuz lütfen.
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosya ekleyerek açıklar mısınız.


.
 
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
Dosyada belirttiğim gibi Alt tarafta dosya içindeki sayfalarda bulunan market yakıt vs. sayfaları da gelir ve gider sayfalarında ki formüllerin aynısı ve market yakıt sayfalarında saydırdığı tanıma göre "Girdiler sayfasından tablo 1 den" içeriğini çekmesi lazım fakat işlemler boş ve ya hiç dönmüyor. yardımlarınızı bekliyor olacağım şimdiden teşekkürler.

Ayrıca bu haliyle sayfalara veri girişi yaptığımda içerik çok kasıyor ve işlem için biraz bekletiyor bu çalışmayı geliştirmeye devam edeceğim ve eklenen satır sütun ve sayfalar artacak ve uzun bir süre boyunca kullanılacağı için alternatif bir yol geliştirmem gerekiyor. bu konu hakkında da fikirlere açığım.
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Market sayfası C3 hücresine yazıp yana ve alt hücrelere kopyalayın.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Tablo1[#Tümü];KAÇINCI($A3;DOLAYLI("Tablo1[[#Tümü];[Kategori1Log]]");0);SÜTUN()+1);"")
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
2. mesajınızı sonradan fark ettim, eğer yavaşlama sorunu varsa makro kullanmanızı öneririm.
 
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
Girdiler içindeki "Tablo 1 [Tümü] içinde arama yapınca çekmesi gerekmez miydi?
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Formülü denediniz sorun yaşamadınız sanırım.

Düşeyaradaki sorundan bahsediyorsanız, Tablo 1 [Tümü] aralığını A sütununda başlıyor, sizin düşeyaradan aradığınız değer B sütununda olduğu için Tablo aralığı vererek düşeyara ile verileri alırken hata alırsınız. Düşeyara ile yapmak isterseniz bunu yerine aşağıdaki gibi Tablo aralığı vermeden hücre aralığı ile kullanabilirdiniz.

=EĞERHATA(DÜŞEYARA($A3;Girdiler!$B:$S;SÜTUN();0);"")

.
 
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
Daha önce en son yazdığınız formülü yazmıştım bu sefer her yeni sayfada içerikteki sütun indis sayılarını tekrar güncelleştirmem gerekiyordu. Bu yüzden bir üst mesajda belirtilen formülü kullanmaya daha da devam etmedim.
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
#5. mesajdaki formül sorunuzu çözdü sanırım.
 
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
#5. mesajdaki formül sorunuzu çözdü sanırım.
Evet sorunum çözüldü daha önce "dolaylı" formülünü hiç kullanmadım onun ne işe yaradığına bakıyorum şimdi. Yardımınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca gelir gider kategorilerinde Gelir sayfasındaki içeriğin yanına içerik yazdığımda bunun etkiketini daha sonra Gider olarak değiştirdiğimde bu seferde Gelir sayfasında ki sonradan Gelir sayfasının içine elle eklediğim içerik başka satıra kayacak bunu çözmek mümkün mü?
 
Katılım
16 Eylül 2020
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
Ben makro çalışmaya başlayayım. Böyle çok karışık olduğunun farkındayım.
 

Ömer

Moderatör
Yönetici
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
22,196
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Gün içinde makrolu bir örnek hazırlayıp eklerim.
 
Üst