Eğer ile Düşeyarayı Kullanma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar aşağıdaki resimdeki gibi A Sütununa ilgili tarihin değerlerini otomatik getirecek bir formül arıyorum...

Bu değerler daha sonra ANA FORM ÇİZELGE sayfasına otomatik yönleniyor. Formülü bu sayfayada koyabiliriz... EĞER tarih yazıp o tarih altındaki sutundaki değerleri A sutununa getirip sıralatırsak ana sayfaya değerler getirilmiş olur... Yada direk ana sayfadaki tarihi değitirdiğim zaman o tarihi diğer sayfada bulup sutun altındaki değerleri yerleştirmiş olur...

Ben DÜŞEYARA ile olan formülleri yazdım ama... Yukarıdaki anlattıklarımıda sanırım EĞER Bul getir formüllerini kullanmak gerekecek yada başla bir şey.

Asıl istediğim buraya kadar 2. isteğim ise YOKLAMA sayfasına ANA SAYFA daki değerlerin otomatik getirilmesi... Bu çok önemli değil elle de yazabilirim, ama yapılabilirse sevinirim...

Şimdiden teşekkür ederim...

ÇALIŞMA diye bir Excel dosyası ilave etttim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Bu soruya benze bir soru sormuştum ancak konu ile alakalı olduğu için bende bir ek yapayım istedim. Formül şu =DÜŞEYARA(C8;'Fazla mesai'!C2:AH50;2;YANLIŞ) Bu formülde Fazla mesai sayfası D2 hücresindeki veri alınıyor. İstediğim buradaki hücrede 1 yazılıyas bunu "X" iki yazılıysa "XX" olarak YEMEK PUANTAJ sayfasına alması