Eğer ile ölçüt oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2002 eng.
Arkadaşlar, bir rapor oluşturmam gerekiyor tıkandım kaldım ne olur yardım edin. Yazmak istediğim formül şu :

Eğer A ve B kolonlarında aynı text yazıyorsa ve C kolonunda EVET yazıyorsa A kolonunun yanındaki D kolonunda bulunan rakamları topla.

Yani A kolonunda mehmet, ali, ahmet vs.. gibi isimler yazıyor.
B kolonunda da başka isimler yazıyor ama bu iki kolon ayrı checksheetlerdeler.
Hücre CH1 deki A kolonunda yazan Ahmet ile CH2deki B kolonunu karşılaştıracak,
Orda da Ahmet yazan hücre bulursa gidip CH2deki C kolonuna bakacak ve orda da EVET yazıyorsa
CH2de bulduğu Ahmet yazısının karşısındaki D kolonunda yazan rakamları toplayacak.

Çok mu karışık oldu ? :S

Lütfen acil yardımınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 ve sonrası (TR)
Kod:
formül iptal edildi.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2002 eng.
İngilizce excel kullanıyorum hocam, IF anladım ama VE ? ingilizcesini yazabilir misiniz ? Birde yazımı düzelttim detaysız olmuştu.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Kod:
E1 hücresine;

=EĞER(VE(B1=C1;D1="EVET");TOPLA(A:A);"")
Sayın excel03, sanırım sizin formülünüz arkadaşımıza yardımcı olamır ilk önce bende onu denemiştim bu formülde eğer şartlar doğruysa a sütununu komple topla anlamına geliyor...

Excel Vers. ve Dili
2002 eng.
Hasan Bey teşekkür ederim ama öncelikle xlsx açamıyorum, 2002 olduğu için sanırım güncelleme işe yaramadı. Yani xls rica edebilir miyim ? Bir de ingilizce kullanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2002 eng.
Yukarıdaki formülü yazdım ama bir sonuç vermedi,

=IF(AND(A3:A297='SHEET1'!B3:B275;'SHEET1'!K3:K275="EVET");SUM('SHEET1'!I3:I275);"")

bu işe yaramıyor.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Yukarıdaki formülü yazdım ama bir sonuç vermedi,

=IF(AND(A3:A297='SHEET1'!B3:B275;'SHEET1'!K3:K275="EVET");SUM('SHEET1'!I3:I275);"")

bu işe yaramıyor.
Dediğim gibi tek bir formül ile yapamadım ama satır satır arattırıp en son satırda da tüm satırları toplattım ve sonucu verdi.Sizin yazdığınız yukarıdaki formül şartlar doğruysa sayfa1 I3 ile I275 arasını topla anlamına geliyor ve tüm toplamı veriyor. Buyurun excel97-03 versiyonu ektedir...
Not : Temel düzeyde excel bilgisine sahibim :(

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Tek formül için;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B1:B16=C1:C16)*(D1:D16="Evet")*(A1:A16))
TOPLA.ÇARPIM ~ SUMPRODUCT

İstediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
2002 eng.
Yok Hasan Bey, tam anlaşılmadı sanırım. Bu sebepten örnek dosya gönderiyorum.

Dosyaya bakarsanız 2 tane sheet var. 1. sheette isimler tek tek yazıyor yani 2 tane AHMET yok ama sheet2 de birden fazla AHMET var. 1. sheetde B1 hücresine yani AHMET'in yanına yazacağım formül şöyle olacak,

Git sheet2 deki A kolonuna bak, ordaki AHMETleri bul ve şayet B kolonunda EVET yazıyorsa, C kolonundaki sayıları topla.. Yani AHMET yazan birden fazla kolonun içinde yanında EVET olan kaç tane varsa bulacak ve bu şartlar altında C kolonlarındaki sayıların toplamını alacak.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Bu şekilde deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((sheet2!$A$1:$A$20=A1)*(sheet2!$B$1:$B$20="Evet")
*(sheet2!$C$1:$C$20))
TOPLA.ÇARPIM ~ SUMPRODUCT

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2002 eng.
Ömer Bey,

Ne diyeyim bilemiyorum, öyle bir yükün altından kurtardınız ki beni. Gerçekten çok teşekkür ederim, tam istediğim gibi ve kusursuz çalıştı. Elinize sağlık.

Herkese çok teşekkür ederim.