eğer ile şartların sağlanmasını inceleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba,

=EĞER(A5="";"";EĞER(D5="MÜŞTERİ";"TALEP YOKSA ÖLÇME";EĞER(F5="";"MODEL ÖLÇÜLMEDİ";"MODEL ÖLÇÜLDÜ")))

Bunu yazdığım G5 hücresinde şu şartın da olmasını istiyorum ama beceremiyorum.

D5=MÜŞTERİ ise ve F5 hücresine herhangi bir şey yazılmışsa G5=MODEL ÖLÇÜLDÜ yazsın. Ama bu halde D5=MÜŞTERİ ise G5 ne olursa olsun TALEP YOKSA ÖLÇME oluyor.

Yani G5 hücresi için;
A5 boşsa boş kalsın. doluysa
D5=MÜŞTERİ ise ve F5 boş ise TALEP YOKSA ÖLÇME" yazsın F5 dolu ise MODEL ÖLÇÜLDÜ yazsın,
D5=*.* ise ve F5 boş ise MODEL ÖLÇÜLMEDİ yazsın F5 dolu ise MODEL ÖLÇÜLDÜ yazsın.

*.* ile MÜŞTERİ den farklı herhangi bir şey demek istedim.
teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Açıklamada eksiklik var gibi,

D5=*.* ise ve F5 boş ise MODEL ÖLÇÜLMEDİ yazsın F5 dolu ise MODEL ÖLÇÜLDÜ yazsın.
Burada F5 dolu olduğu zaman diğer hücrelerin ne olduğu önemli olmadan mı model ölçüldü yazacak. Bu şartı ensona yazdınız doğru ise formülü tekrar düzenlemek gerekir.

=EĞER(A5="";"";EĞER(VE(D5="MÜŞTERİ";F5<>"");"MODEL ÖLÇÜLDÜ";EĞER
(D5<>"MÜŞTERİ";"MODEL ÖLÇÜLMEDİ";"TALEP YOKSA ÖLÇME")))

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
yazdığım açıklama eksik, evet. ama düzeltemedim. isizn dediğiniz açıklamayı yazdım(kendi açıklamamı sildim sadece sizinkini yazdım). olmadı. F5 dolu olduğu zaman MODEL ÖLÇÜLDÜ yazsın. diğer hücrelerin önemi yok.
ama

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Önemi yok diyorsunuz,

D5=MÜŞTERİ ise ve F5 hücresine herhangi bir şey yazılmışsa G5=MODEL ÖLÇÜLDÜ yazsın
Bu şekilde yazmışsınız. D5 şartını neden ilave ettiniz. Lütfen tüm şartları tam olarak detaylı olarak açıklayınız..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Başardıııııııııııııııııııııııııııııııııım.

=EĞER(A3="";"";EĞER(D3="MÜŞTERİ";EĞER(F3="";"TALEP YOKSA ÖLÇME";"MODEL ÖLÇÜLDÜ");EĞER(F3="";"MODEL ÖLÇÜLMEDİ";"MODEL ÖLÇÜLDÜ")))

Sağol Ömer Uzmanım vakit ayırıp da uğraştığın için.