• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer komutu çok uzun

Excel Vers. ve Dili
windows office 2010
=EĞER(A2="ÜLKER";1,1;EĞER(A2="ETİ";1,25;EĞER(A2="PETİ";1,1;EĞER(A2="ÇETİN";1,2................
GİBİ

belli bir üründe, fiyatı belli yalnız firmalara göre fiyat değişikliği yapan bi kod yazmak istiyorum yazdımda zaten...

yalnız sıkıntı şu ben 70 tane yazdım tahmin etdeceğiniz gibi 4 satır kod oldu ve belli bir yerden sonra program kodu kesiyor.

bunu aşmanın yolunu arıyorum genel olarak yapmak istediğim şu

a1 de eti yazıyosa b1 1,10 olsun yalnız bu işlemi 150 farklı firmada yapsın

tekrar ediyorum benim kod ile ilgili sıkıntım yok yalnız kodu niye kestiğini anlayamadım ve kodu daha uzun kesmeden göstermenin yolunu arıyorum, birazda zamana ilgili sıkıntım var.

teşekkürler

Eğer fonksiyonunu formül içinde belli bir sayıda kullanabiliyorsunuz. Bu sayı Excel versiyonlarına göre de değişiyor. Bence bu işlem için en uygun fonksiyon Düşeyara. Verilerinizi bir sayfaya girip Düşeyara fonksiyonu ile de çağırın.

Eğer fonksiyonunu formül içinde belli bir sayıda kullanabiliyorsunuz. Bu sayı Excel versiyonlarına göre de değişiyor. Bence bu işlem için en uygun fonksiyon Düşeyara. Verilerinizi bir sayfaya girip Düşeyara fonksiyonu ile de çağırın.

ilginiz için teşekkürler düşeyara ile aram değil, daha önce hiç denemedim sıkıntmı bildiğinize göre örnekle açıklarmısınız rica etsem??

Örnek bir dosya ile iletmeniz daha açık olur, daha kısa bir yol veya makro ile çözüm bulunabilir.

tavsiyeniz üzerine google a sordum. biraz zamanımı alsada formülü çalıştırdım bulduğum notlarla.. çok teşekkür ederim. sorunum çözüldü hatta bonus getirisi bile oldu bu kodun. firma kodlarını ezberlemek zorunda yada diğer dökümanlardan aramak zorunda kalmadım :)

bide kodunu yazdığım aynı hücrede firma ismini çıkarabilseydim, tam süper olabilirdi.

Geri