• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çözüldü Eğer,Sağdan,Birleştiri Tek Seferde Kullanma

Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar DATA kısmında D sütunu oluşturmamdaki amaç A sütununu kısaltmak,E sütunu ise B ile D sütununu birleştirmek. Bu verileri ise SAYFA kısmında
A sütununa verileri girerek B sütunundaki formülle birleştirmek ancak DATA kısmında formül ile data oluşturduğum için B kısmındaki EĞER formülü #YOK şeklinde hata vermektedir. En başta bu neden onu öğrenmek sonrasında ise bu işlemleri arama komutu ile DATA sayfasında kullandığım komutları kullanmadan tek bir komutla yapabilirmiyiz onu öğrenmek istiyorum. Amaç 2000299181 şeklinde girmek yerine 299181 girerek buldurarak birleştirme yapmak.

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Anladığım kadarıyla 2 Milyar sabit bir değer ve toplama yolu ile aranan değeri net biçimde bulabilirsiniz. Mevcut tabloda 2. ve 3. satırdaki değerler zaten yok. 4. ve 5. satırdakiler de, diğer taraftaki karşılıkları metin olarak göründüğü için veri getirmiyor. Bununla birlikte Data sayfasındaki B sütununun işlevini anlayamadım.

Kod:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(2000000000+SAYIYAÇEVİR(A2);DATA!$A:$E;5;0);"")

Merhaba,

Anladığım kadarıyla 2 Milyar sabit bir değer ve toplama yolu ile aranan değeri net biçimde bulabilirsiniz. Mevcut tabloda 2. ve 3. satırdaki değerler zaten yok. 4. ve 5. satırdakiler de, diğer taraftaki karşılıkları metin olarak göründüğü için veri getirmiyor. Bununla birlikte Data sayfasındaki B sütununun işlevini anlayamadım.

Kod:

Doğan bey orda özelveriler vardı örnek olması açısından kendim yazdım. Onun 1 işlevi yok orda da veriler var orjinalde

Merhaba,

Kod:
Merhaba,

Kod:

Örnek dosyada çalışıyor database'i güncelleyince veriler gelmiyor. Hergün güncellenecek çünkü. DATA kısmının metin ya da sayı olmasındanmı dedim çevirdim yine olmadı

DB'den gelen orijinal veriden bir parça paylaşabilirseniz yorumlayalım.

Aramayı bu şekilde;

=EĞERHATA(DÜŞEYARA(SAYIYAÇEVİR(F7077);DATA!$D:$E;2;0);"")

Sayıya çevirmeyi;

=EĞER(A1="";"";SAYIYAÇEVİR(SAĞDAN(A1;6)))

bu şekilde yaptım oldu bakalım

Aşağıdaki formülü dener misiniz? Örnek olsun diye yazdığınız A2 ve A3 verisinde bir adet 0 fazla olduğu için bulamıyor.

Kod:
=EĞER(A2<>"";EĞERHATA(DÜŞEYARA("*"&A2;DATA!A:E;5;0);"Bulunamadı");"")

Data sayfasında A-B-C sütunları olması yeterli. Aşağıdaki formül gerekli işlemleri yapıyor.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(--(ESAYIYSA(MBUL(A2;DATA!$A$1:$A$12583;1)))*(DATA!$B$1:$B$12583)))&" "&DÜŞEYARA(TOPLA.ÇARPIM(MAK(--(ESAYIYSA(MBUL(A2;DATA!$A$1:$A$12583;1)))*(DATA!$B$1:$B$12583)));DATA!$B$1:$C$12583;2;0)

Data sayfasında A-B-C sütunları olması yeterli. Aşağıdaki formül gerekli işlemleri yapıyor.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(MAK(--(ESAYIYSA(MBUL(A2;DATA!$A$1:$A$12583;1)))*(DATA!$B$1:$B$12583)))&" "&DÜŞEYARA(TOPLA.ÇARPIM(MAK(--(ESAYIYSA(MBUL(A2;DATA!$A$1:$A$12583;1)))*(DATA!$B$1:$B$12583)));DATA!$B$1:$C$12583;2;0)

Peki şimdi neden olmadı hocam?

Ekli dosyalar

İki dosya farklı. Bu daha kolay
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&A2;DATA!A1:C30;2;0)&" "&DÜŞEYARA("*"&A2;DATA!A1:C30;3;0)

İki dosya farklı. Bu daha kolay
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&A2;DATA!A1:C30;2;0)&" "&DÜŞEYARA("*"&A2;DATA!A1:C30;3;0)

Ben sadece içindeki değerleri değiştirdim Erkan bey. Diğer formül güzeldi onunla olursa çok sevinirim. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Deneyiniz.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(DATA!$B$1:$B$1000;KAÇINCI(DOĞRU;ESAYIYSA(MBUL(A2;DATA!$A$1:$A$1000));0))&" "&İNDİS(DATA!$C$1:$C$1000;KAÇINCI(DOĞRU;ESAYIYSA(MBUL(A2;DATA!$A$1:$A$1000));0));"")

Geri