Eğer say gün bazlı toplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2017
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-03-2023
Merhaba ,

Ekte DATA isimli sayfadaki verilerin proje isimlerine göre EK SERVİS isimli sayfaya gün bazında toplam adetlerini atmasını istiyorum. Ancak formülü başarılı kullanamadım.

Data isimli sayfadan arayan firma(D sütunu),tarih(B sütunu),ve Q sutununda bulunan Ulaşım türü referans alınarak işlem yapılacak.

Yardımcı olabilir misiniz

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba Sayın GÜVENÇ.

Birkaç şey söyleyeceğim;
-- birincisi ( umarım yanlış anlamazsınız ;) ), sizin gibi bazı üyelerin kullandığı "atma" deyimini ben hakikaten anlamlandıramıyorum.
Ms.Excel, belki birşeyleri hesaplıyor, bir bilgiyi/hesaplama sonucunu hedeflenen hücreye yazıyor olabilir ama
bunca yıldır Ms.Excel ile meşgulüm, herhangi bir şeyi bir yere attığına şahit olmadım.
-- ikincisi, belgenizde EK SERVİS adını taşıyan bir sayfa yok.
-- üçüncüsü, proje isimlerine göre şunu yapsın demişsiniz ama DATA adını verdiğiniz sayfada proje adı
(sanırım SERİS DETAY sayfası B3:U3 alanındaki verileri kastediyorsunuz)
filan göremiyorum. Aranacak olanlar belli gibi ama arama alanı tam olarak hangi sütun/sütunlar/alandır anlaşılmıyor.

Sorunuzla ilgili olarak doğru örnek belgeyi eklediğinizden emin misiniz?
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2017
Türkçe
11-03-2023
Merhaba Sayın GÜVENÇ.

Birkaç şey söyleyeceğim;
-- birincisi ( umarım yanlış anlamazsınız ;) ), sizin gibi bazı üyelerin kullandığı "atma" deyimini ben hakikaten anlamlandıramıyorum.
Ms.Excel, belki birşeyleri hesaplıyor, bir bilgiyi/hesaplama sonucunu hedeflenen hücreye yazıyor olabilir ama
bunca yıldır Ms.Excel ile meşgulüm, herhangi bir şeyi bir yere attığına şahit olmadım.
-- üçüncüsü, proje isimlerine göre şunu yapsın demişsiniz ama DATA adını verdiğiniz sayfada proje adı
filan göremiyorum. Aranacak olanlar belli gibi ama arama alanı tam olarak hangi sütun/sütunlar/alandır anlaşılmıyor.

.
Ömer bey ,

Yanlış anlamayın demişsiniz ancak bu ifadeler komple yanlış. Yanlış anlaşılmayacak bir tarafı yok. Uyarıda bulunacaksanız özelden mesajda atabilirsiniz. Veya soru içerisinde bir dipnot olarak düzeltme yapabilirsiniz. Soru üzerinden rencide etmeye çalışırcasına kelimeler yazmanızın bir mantığı yok. Atma kısmını anlamlandırmanızı beklemiyor kimse sizden. Herkes bir şey söyler önemli olan anlaşılıp anlaşılmaması. Anlaşıldı ise yardım edilir anlaşılmadı ise ya sorulur yada geçilir bu konu.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2017
Türkçe
11-03-2023
Merhaba Sayın GÜVENÇ.

Birkaç şey söyleyeceğim;

.
Ömer bey,

Hatalı sayfa ve ismi ve proje detayları için uyarınız içinde teşekkür ederim

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Tekrar merhaba.

İfadelerimde bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum.
Doğru kavramların kullanılmasına vurgu yapmak maksatıyla yazılmış, eklenen yüz ifadesi simgesi üzerinden de
espri yollu cümleler eklenmiştir sadece.
Beklentim ise çok değil, sıradan bir Fransız'ın DİLine gösterdiği özenin, bizlerin de TÜRKÇE için göstermesi o kadar.

Bu tür iletilerin özel mesaj ile yazılması konusunda ise tam aksini düşündüğümü belirtmek isterim.

Sorunuza gelince;
Anladığım kadarıyla; DATA sayfasında B sütunundaki TARİH ve D sütunundaki ARAYAN FİRMA ölçütlerine göre adet bilgisi elde edilmek isteniyor.

Buna göre; aşağıdaki formülü EK SERVİS sayfası B4 hücresine uygulayıp, bu hücreyi sağa ve aşağı doğru kopyalayınız.
Formüldeki, son satır numarası olan 39 sayısını, gerçek belgenizde DATA sayfasındaki son dolu satırın numarasıyla değiştirmeyi unutmayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]((DATA!$B$6:$B$[B][COLOR="blue"]39[/COLOR][/B]=$A4)*(DATA!$D$6:$D$[B][COLOR="blue"]39[/COLOR][/B]=B$3))