EĞER - VE fonksiyonları ile Doğrulama kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Office2003@Work Office2003@Home
Office2007@Notebook
EĞER - VE fonksiyonları ile Doğrulama kullanarak ekli dosyada bahsi geçen işlemi yapabilir miyiz acaba?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
İsimlerin erkek mi, kadın mı olduğunu Excel nasıl anlayacak ?

Excel Vers. ve Dili
Office2007@Notebook
hamitcan üstadım,

Oradaki kadın, erkek ayrımı söz gelimi. Yani ilk üç isim için tarih kontolü olacak, diğer üç isim içinse kontrol olmayacak. ahmet, mehmet, murat ve ayşe yerine hamit, fatma yerine süleyman, hatice yerine hasan olabilir. Burada asıl söylemek istediğim şey, o listedeki belli isimler için tarih karşılaştırması yapıp, o hücreye o tarihin girilmesine izin vermesi olayıdır. ahmet gördüğünde tarih kontolü yapacak, hasan gördüğünde yapmayacak gibi. Yalnız burada 6 değişkenden fazla olma durumu söz konusu. Takriben 8-9 değişken olacak. Bu açıklamam dikkate alınarak değerlendirmenizi yaparsanız çok sevinirim.

Saygılarımla,

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Demek istiyorki bir yere referans alacaği erkek isimlerini diger yerede bayan isimlerini yaz onlara gore referans işlemi yapılabilinir formul ona gore işlev kazanır saygılar :)

Excel Vers. ve Dili
Office2007@Notebook
parametre,

İlginiz için teşekkür ederim ama bayan ya da erkek isimleriyle işimiz yok. Ben orada aslında sadece bazı isimlerde kontrol olsun, bazılarında olmasın demek istedim. Listenin tamamı erkek ismi olabilir ama kontrol sadece ahmet, mehmet, murat için geçerli olur; süleyman, rıfkı, kadir, cafer, recai için olmaz. Bunun yapılıp, yapılamayacağını soruyorum. ahmet seçildiğinde tarih kontrolü yapılacak, recai seçildiğinde herhangi bir tarih girilecek.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Saygılarımla,

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Veri doğrulamada iki koşula göre ayrı mesaj verdirme şansımız olmadığı tek bir mesaj düzenledim. Kendi isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar