eğer ve topla.çarpım

Değerli arkadaşlar,
eğer ve topla.çarpım işlevlerinin birlikte kullanılması ile ilgili bir problemim var...

bütçe sayfası sayfa 1'den veri alıyor. Yapmak istediğim, sayfa 1'sde "n" sütunu boşsa verilerin sayfa 1 "j" sütunundan topla.çarpımla alınması...eğer "n" sütunu boş değilse bütçede ilgili sütuna sayfa 1 "n" sütunundan ilgili verilerin topla.çarpımla alınması

şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Değerli arkadaşlar,
eğer ve topla.çarpım işlevlerinin birlikte kullanılması ile ilgili bir problemim var...

bütçe sayfası sayfa 1'den veri alıyor. Yapmak istediğim, sayfa 1'sde "n" sütunu boşsa verilerin sayfa 1 "j" sütunundan topla.çarpımla alınması...eğer "n" sütunu boş değilse bütçede ilgili sütuna sayfa 1 "n" sütunundan ilgili verilerin topla.çarpımla alınması

şimdiden teşekkürler
Merhaba
Verileri bütçe sayfasında hangi hücrelere almak istiyorsunuz. Formül olan tüm hücrelere mi?

harcama sütununa almak istiyorum.
zaten iki ayrı formül yazdım, ilgili sütunlara
ancak istediğim sonucu alamıyorum

İ

İhsan Tank

Misafir
arkadaşlar, çok önemli ve acil...
yardımlarınızı rica ediyorum
bana göre açıklaman çok yetersiz olmuş
tam olarak anlatım yapar mısınız.
anlatım yaparken lütfen hiç bilmeyen birine anlatıyormuşunuz gibi örnek vererek yapınız.

excel üzerine de yazdım. Şimdiden teşekkürler ihsan bey

Sayfa 1 l de girilen verilerin bütçe sayfasında sınıflandırılması niyetim.
Sayfa 1 deki toplam fiyat (j sütunu ) ve fatura tutarı (n sütunu ) verileri bütça sayfasındaki harcama sütununa işlenecek
a isminde birisi için x bütçe kaleminde yapılan hatcama gibi
sayfa 1 de a kişisinin x bütçe kaleminde yapacağı harcama önce tahminen giriliyor ve j sütunundaki toplam fiyat ortaya çıkıyor
aynı harcamanın faturası geldiğinde ise j sütunundaki değer silinmeden n sütununa fatura tutarı olarak gerçek harcama işleniyor.

benim istediğim şey, bütçe sayfasındaki harcama sütununa değer işlenirken
sayfa 1 de n sütununda veri varsa onun görülmesi, n sütunundaki ilgili hücrenin yani a kişisinin yaptığı x bütçe harcamasının fatura tutarı işlenmemiş ise
yani harcama kesinleştirilmemiş ise j sütunundaki ilgili hücrenin değerinin işlenmesi

Ekli dosyalar

ihsan bey ilginiz için teşekkürler. Ben de aynı formül üzerindeyim, ancak bir problem var.

a ismindeki kişi x kaleminde harcama yapmışsa ve bir harcamanın faturası gekmiş ( yani fatura tutarı kısmı - n sütunu ) dolu, diğer harcamanın faturası gelmemişse ( yani fatura kısmı - n sütunu boş, harcama kısmı - j sütunu ) dolu ise, formül, sadece n sütunu boş olan kısmı temel alıyor. aslında bu durumda her iki sütundakini de toplaması lazım

(dosya üzerinde göstermeye çalıştım)

teşekkür ederim

Ekli dosyalar

sevgili dostlar,

gerçekten çok önemli. Yardımınız olabilirse çok makbüle geçecek
teşekkürler

valla ne diyeyim, çok yardımcı oldunuz.
çok mu zor geldi, ya da kimseyi ilgilendirmedi mi, anlamadım...

neyse ben hallettim sorunumu. Yine de teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-11-2024
Sorununuzu nasıl çözdüğünüzü anlatsaydınız da diğer insanlar da faydalansaydı daha iyi olmaz mıydı?