- Excel Vers. ve Dili
- office 2007
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 02-07-2021
Merhaba Arkadaşlar;
Ben B sütununda bulunan adresle E sütununda bulunan arıza türünü karşılaştırarak J sütununu toplamak istiyorum
Örneğin:
B11 Hücre İçeriği : Hürriyet Mah. 2011 Sk.
E11 Hücre İçeriği : Abone Arıza
J11 Hücre İçeriği : Kullanılan malzeme miktarı
Şöyle bir formül yazdım :
=TOPLA.ÇARPIM(--(B11:B25="ADEM YAVUZ");--(E11:E25="ŞEBEKE ARIZA");J11:J25)
Daha önce bana yardımcı olan Nejdet Bey MBUL fonksiyonunu kullanarak buna benzer bir sorunu çözmüştü, ancak ben bir türlü formüle bu fonksiyonu ekleyemedim.
buradaki sıkıntı B11 hücresinde sadece HÜRRİYET yazması gerekiyor ki toplasın, bu yüzden devamında ki ( Mah. 2011 SK.) sokak kısmını silmeden halletmem gerekiyor. Hücrede sadece Hürriyet Kelimesini görüp malzeme miktarını toplama yapabilir mi?
Ben B sütununda bulunan adresle E sütununda bulunan arıza türünü karşılaştırarak J sütununu toplamak istiyorum
Örneğin:
B11 Hücre İçeriği : Hürriyet Mah. 2011 Sk.
E11 Hücre İçeriği : Abone Arıza
J11 Hücre İçeriği : Kullanılan malzeme miktarı
Şöyle bir formül yazdım :
=TOPLA.ÇARPIM(--(B11:B25="ADEM YAVUZ");--(E11:E25="ŞEBEKE ARIZA");J11:J25)
Daha önce bana yardımcı olan Nejdet Bey MBUL fonksiyonunu kullanarak buna benzer bir sorunu çözmüştü, ancak ben bir türlü formüle bu fonksiyonu ekleyemedim.
buradaki sıkıntı B11 hücresinde sadece HÜRRİYET yazması gerekiyor ki toplasın, bu yüzden devamında ki ( Mah. 2011 SK.) sokak kısmını silmeden halletmem gerekiyor. Hücrede sadece Hürriyet Kelimesini görüp malzeme miktarını toplama yapabilir mi?
Son düzenleme: