=eğer(yada(..

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
değerli arkadaşlar,
at sütununda mevcut bir formül var ama eksik/yarı hatalı çalışıyor. sanırım formülün içindeki bir bölümün gözden geçirilmesi gerekiyor.
sorunum şu şekilde;
f ve at sütunları arasında =eğer(yada(.. formülünün işletilmesine ihtiyaç duyuyorum. yani f sütununda "K" varsa at sütununda "KTLMD", "D" varsa "DISQ" yazsın istiyorum. eğer bu ikisi yoksa mevcut formül zaten gerekli hesaplamayı yapıyor.
yardımlarınız için teşekkürler.

not; bu problemin daha büyük ve eğlenceli tarafı ile ilgilenmek isteyenler aynı konu başlığı altında "sıralama fonksiyonuna dair" adlı bölüme bakabilir.

Ekli dosyalar

mersilen

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Excel Vers. ve Dili Ofis 2003
SELAM
at1 için
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(F9:AL9;"K")>=1;"KTLMD";EĞER(EĞERSAY(F9:AL9;"D")>=1;"DISQ";EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(1;F9:AL9));EĞER(F9="K";"KTLMD";"");DOLAYLI(ADRES(7;(TAVANAYUVARLA(KAÇINCI(1;F9:AL9)/3;1)+1)*3)))))

dizi formülü olarak girip dener misin?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
değerli üstadım,
gerçekten müthişsin. çok uzun zamandır çözüm alamadığım bir problemi hemen çözüverdin. çok çok teşekkür ederim.
göndermiş olduğun formülü uyguladım ve a1..au33 tablosu ekteki şekilde ve dosdoğru biçimde oluştu.

üstadım, acaba bu a1..au33 tablosunu, ax ve au sütunlarındaki formüller yardımı ile az1..ct33 tablosuna ct sütunundaki tasnife uygun olacak şekilde otomatik olarak aktarmak mümkün müdür ?
tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

not; bu problemin biraz daha büyüğünü "diğer excel soruları" forumunda "sıralama fonksiyonuna dair" konu başlığı ile göndermiştim ve görebileceğiniz gibi çok az ilgi gören konuya hiç bir cevap alamamıştım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın üstadım,
at sütununda çözümü görmenin heyecanı ile ax sütunundaki eksikliği farketmemişim.
ax sütunundaki sıralamada 1..10 teselsül ediyor ama sonra 4 tane 14 bulunuyor. yani 11, 12 ve 13 yok. ve sanırım bu durum az..ct tablosunu düzgün oluşturmamızı engelleyecek bir durum.
acaba bunu da düzeltmek mümkün müdür ?
saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
birkaç formül hakkında yardım

mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım sizin yardımınıza ihtiyaç duyuyorum dosyamı ekledim dosyada bulunan istatistik sayfasındaki d16 hücresinde; yerleştirme sayfasındaki h4-h35 aralığındaki hücrelerin SALİHLİ olanları, k4-k35 aralığındaki hücrelerin HDZ olanları ve bunlara ek olarak n4-n35 aralığındaki hücrelerin boş olanlarının sayılarını göstermek istiyorum. kısaca bu üç sütunda SALİHLİ+HDZ ve boş olanların sayısını d16'ya yazmam konusunda yardım bekliyorum. şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sayın recep43 merhaba,
sorunuza cevap vererek yardımcı olmak isterdim ancak ben de excel konusunda yeterli bilgi sahibi değilim.
ancak siz benim başlık açtığım =eğer(yada( konusuna yazdığınız için belki de benim sorunuma gelecek cevapları da engellemiş oluyorsunuz.
yeni bir başlık açarak sorunuzu o şekilde gönderebilir misiniz ltf..
saygılar.
not; umarım ben de bir cevap alırım