Eğersay Bekletme Sorunu

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel Office 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-09-2027
Merhaba,
Şöyle bir sorunum var. =EĞERSAY($A$2:A2;A2) diye başlayan ve yaklaşık 1000 satıra kadar aşağıya kopyalanmış bir dosyam var. Satırların herhangi birinde bir veri girdiğimde ya da değişiklik yaptığımda, alt tarafta hesaplanıyor diye bir sayaç çıkıyor ve uzun süre bekliyor. Bunu engellemenin bir yolu var mıdır? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Dosyanızda yoğun veri varsa formüller bekleme yapabilir.

Formüller sekmesinden "HESAPLAMA" yöntemini "EL İLE" olarak ayarlarsanız her değişiklik yaptığınızda excel yeniden hesaplama yapmaz. Bu şekilde hızlı çalışabilirsiniz. Sonuçları görmek istediğinizde ise F9 tuşuna basarak hesaplama yaptırabilirsiniz.

İkinci bir çözüm ise formülle yaptığınız işlemleri makro kodları ile yapmak olabilir.

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Cevabınız için teşekkür ederim. Yoğun veri var. Ama dikkatimi çeken eğersaylı formül olduğu için yapıyor. Mesela a kolonunda isimler var. Ben bunları eğersay ile birleştiriyorum. Ahmet1
,Ahmet2..... diye. Bu formülü uyguladığım zaman yapıyor. Boş bir dosyada da yapsam aynı şekilde kasıyor. Hesaplamasını istemediğim zaman esc ye basınca vazgeçiyor hesaplama yapmaktan. Ama hesaplamasını istediğimde çok uzun sürüyor. Makroya gelince; Aahhhh bir öğrenebilsem :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ben boş dosyada 1000 satır için denedim bir kasma yaşamadım. Bence dosyanızda ki verilerin yoğunluğundan kaynaklanıyor.

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Dosyanın başka yerinde çok veri var. Ama eğersaylı formülü yapmadan önce kasma yapmıyor. Onu yapınca kasmaya başlıyor. Yarın bir dosya denemesi göndermeye çalışacağım. Size hayırlı akşamlar.

hbgny

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-09-2027
Bugün denedim. Başka bilgisayarlarda o kadar kasma yapmıyor. Kullandığım bilgisayarda ise çok uzun süre bekletiyor. Oysa benim kullandığım bilgisayar i7, diğer bilgisayarlar ise daha düşük. Neden böyle yapıyor anlayamadım?!!!

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bilgisayarınızın güç ayarlarını kontrol edin. Belki DÜŞÜK moda ayarlanmış olabilir. YÜKSEK olarak ayarlayıp denerseniz daha hızlı sonuç alabilirsiniz.