egersay ile isaretlenenleri secmek

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
ekteki dosyadaki konu ile ilgili yardimci olabilirmisiniz...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe.
D ve I sütunlarını seçtikten sonra koşullu biçimlendirme > Yeni kural > Yalnızca benzersiz veya yinelenen değerleri bizimlendir derseniz dolgu olayını yapabilirsiniz ama sonraki adım konusunda yardımcı olamam sanırım makro ile yapmak gerekir.

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
D ve I sütunlarını seçtikten sonra koşullu biçimlendirme > Yeni kural > Yalnızca benzersiz veya yinelenen değerleri bizimlendir derseniz dolgu olayını yapabilirsiniz ama sonraki adım konusunda yardımcı olamam sanırım makro ile yapmak gerekir.
ilgin icin cok saol hocam,aslinda kosullu olayini hallettim fakat; atiyorum kosulluda sari rengi sectim ise dugmeye bastigimda sari olanlari sec olayinda takildim kaldim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Koşula uyan verileri ne amaçla seçmek istiyorsunuz? Seçerek nasıl bir işlem yapacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
Selamlar,

Koşula uyan verileri ne amaçla seçmek istiyorsunuz? Seçerek nasıl bir işlem yapacaksınız.
hocam ilgili verileri kosula bagli olarak 4 renk ile renklendiricem renklenen bu hucreleri kopyalayip baska bir sayfaya yapistiricam veriler biraz fazla olacagi icin bu yontem isimi yarayacak sanki.4 dugme olacak kirmizi olanlari sec dedigimde kirmizi olanlar secilecek ben sadece kopyala yapistir yapicac.. ayni uygulama diger 3 renk icin de olacak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Siz dört koşulu içeren örnek dosyanızı ekleyin ve buna göre veriler nereye kopyalanacak belirtin isteğinize göre çözüm üretilir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki kod ile mavi bölgedeki değerleri aktarabilirsiniz. Aktarım işlemini önceki kayıtları silmeden yapmaktadır. Diğerlerinide kendiniz uygulamaya çalışın.

Kod:
Sub MAVİ_BÖLGE_AKTAR()
    Dim X As Long, SATIR As Long

For X = 6 To [A65536].End(3).Row
    If WorksheetFunction.CountIf([[COLOR=red]Y8:Y50[/COLOR]], Cells(X, "D")) > 0 Then
    SATIR = Sheets("Sayfa1").Range("D65536").End(3).Row + 1
    Sheets("Sayfa1").Range("A" & SATIR & ":E" & SATIR).Value = Range(Cells(X, "A"), Cells(X, "E")).Value
    End If
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır."
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
hocam ılgınız ıcın cok tesekkur ederım. Yalnız mavı renge gore nasıl sectırdınız ben kırmızı sarı ve yesıl ıcın nasıl yapıcam. Formulde renkle ılgılı bısey goremedım de...

Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
hocam ılgınız ıcın cok tesekkur ederım. Yalnız mavı renge gore nasıl sectırdınız ben kırmızı sarı ve yesıl ıcın nasıl yapıcam. Formulde renkle ılgılı bısey goremedım de...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Yukarıda önerdiğim kodda kırmızı ile belirttiğim bölümü renklere göre değiştireceksiniz. Yani önerdiğim kodu kopyalayıp ismini değiştirip ve kırmızı renkli hücre adresinide renge göre belirtip kullanacaksınız.