EKPSS Tercih Robotu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Türkçe
Merhaba, ekteki dosyamda, bu zamana kadarki Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılan yerleştirmeler var, her yerleştirmenin sayısal sonuçları ayrı sayfalar halinde yaptım.

Bir kaç filtre yaptım fakat, biraz daha geliştirilebilir diye düşünüyorum.

İstediklerim:
1- Aday, bilgi girişi alanına öğrenim düzeyini, ekpss puanını falan yazdığında, adaya özgü, adayın Temmuz ayında yapacağı tercihleri kolaylaştırmak adına birden fazla sınıflandırma getirsin. Ben iki tane yaptım, İstediği ünvandan tüm yerleştirmelerde en düşük ve en yüksek puanlar, veya seçtiği bir kurumun bu zamana kadarki en düüşk ve en yüksek puanları....

Başkaca gruplandırmalar istiyorum, Mesela; Milli Eğitim Bakanlığı ya da başka bir kurum, tüm alımlarda ayrı ayrı, kaç memur, kaç hizmetli.. almış, bunu filtrelesin.

2- Adaylara, puanı ve seçtiği bir kaç ünvan doğrultusunda geçmiş yılların puanları karşılaştırılarak adaya 30 tane tercih önerisinde bulunsun.

Arkadaşlar, bunlar gibi engelli memur adaylarımızın tercihlerinde kolaylık sağlaması için basit bir program yapalım dedim. Lütfen, bilgisi olan, önerisi olan, geliştirmeye yönelik bir şeyler yapmak isteyenler elinden geleni uygulasın.

Dosya: http://s6.dosya.tc/server9/s2p25d/EngelsizHaber.Net_EKPSS_Analizi.xlsx.html

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba, çok hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Bende bilgim dahilinde birşey yapıp destek olmak isterim. Anlattıklarınıza baktım ama çok vakıf olduğum birşey olmadığı için cevap veremedim. Başlangıç seviyesinde karmaşık olmayacak şekilde talebinizi detaylı yazabilirseniz. Bakayım... Örn. EKPSS 2015-1 sayfasından manisa ilinde sağlık bankanlığı en düşük ve en büyük kaç puan ile alım yapıyor. gibi.

Sayg.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Türkçe
Şöyle anlatayım. a kişisi bu yıl 84 puan ile tercih yapacak.

Bu a kişisi hangi kuruma, hangi ünvan ile atanmak istediğini belirlesin, ve sistem bunun bu kriterlerine göre geçmiş yıllardaki bütün alımlardaki puanları değerlendirerek buna 30 tane tercih önerisinde bulunsun.

Ya da, kişi bir kurumu seçtiğinde bu kurumun geçmiş yıllarda yıl yıl kaç tane personel aldığını anında görebilsin.