ekran cozunurlugu

Katılım
30 Haziran 2005
Mesajlar
149
Selamlar,

Bir Workbook'u actigim zaman windowsun ekran cozunurlugunu 1280x800 kapatincada 600x800 yapacak bir makro varmidir?

Forumda arama yaptim ama bulabilidigim tek sey userform'un cozunurlugunu degistirmek oldu. Ben ise windowsun ayarlarini degistirmek istiyorum.

Tesekurler.
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
Konu ile ilgilenen diğer arkadaşlara da yardımcısı olabilmesi için biraz daha görsel hazırlandı.

Kendinize göre uyarlamak için, (gerçi sizi takip ettiğim kadarı ile pek söylemeye gerek yok :mrgreen: )

Workbook'un open olayında

ChangeDisplayResolution 1280, 800

close olayında ise

ChangeDisplayResolution 800, 600

demeniz gerekiyor.
 
Katılım
30 Haziran 2005
Mesajlar
149
Aklima gelmisken bu soruya ilave bir sorum daha var...

dosyayi acmadan, hazirda bulunan cozunurlugu bir yere kaydetsin. eger cozunurluk 1280x800 degilse bunu 1280x800le dgistirsin. Workbook_Close'da da eski cozunurluge geri donsun?

Insallah anlatabilmisimdir :)
 
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
1,141
iggydarsa' Alıntı:
Aklima gelmisken bu soruya ilave bir sorum daha var...

dosyayi acmadan, hazirda bulunan cozunurlugu bir yere kaydetsin. eger cozunurluk 1280x800 degilse bunu 1280x800le dgistirsin. Workbook_Close'da da eski cozunurluge geri donsun?

Insallah anlatabilmisimdir :)
Dosyayı açmadan yapmak zor.

Ancak açıldıktan sonra,

1. Windows'un çözünürlüğü alınır.

Module1 in içine
[vb:1:be9dae818e]Public coz_x As Long, coz_y As Long[/vb:1:be9dae818e]
2. daha sonra bu değişkenlere workbook un open olayında ekran çözünürlüğü atanır, daha sonra çözünürlük istediğimiz şekilde değiştirilir

[vb:1:be9dae818e]Private Sub Workbook_Open()
coz_x = GetSystemMetrics32(0)
coz_y = GetSystemMetrics32(1)
ChangeDisplayResolution 1024, 768
End Sub[/vb:1:be9dae818e]

3. Dosya kapanırken ilk çözünürlüğe dönebilmek için, daha önce sakladığımız değişkenleri kullanırız.

[vb:1:be9dae818e]Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
ChangeDisplayResolution coz_x, coz_y
End Sub[/vb:1:be9dae818e]
 
Katılım
7 Şubat 2006
Mesajlar
3
bir başka olay var... bazı ekran kartları 1024 x 768 den üzerini kabul etmiyor. Bu problem beni kahrediyor. Bende çözüm olarak en büyük 1024 x 768 yapmayı düşünüyorum. Bir de işletim sistemi farkı var tabii. Xp değil se çok zor bir olay
 
Üst