Elektİrİk Faturasi DÜzenleme

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
elektirik sayaç verilerine göre tutar hesaplama

Elektrik Faturası için;

1- Elektrik faturasında aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır:

İlk endeks, son endeks, tüketim miktarı, 100 birim için birim fiyatı, 100 birimi aşan tüketim için birim fiyatı, tüketim tutarı, son ödeme tarihi, son ödeme tarihine kalan gün sayısı

2- tüketim turarı, tüketim miktarına bağlı olarak hesaplanmalıdır. Tüketim miktarı değiştiğinde tutar alanı değişmelidir. Miktar 100 birimi aştığında ise yeni bir hesaplama yönetemi ile hesaplama yapılmalıdır.

3- Son ödeme tarihine kalan gün sayısı son ödeme tarihi ile bügünkü tarihin farkı olmalıdır. Son ödeme tarihi değiştiğinde kalan gün sayısı değişmelidir.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
Elektrik Faturası için;

1- Elektrik faturasında aşağıdaki bilgiler bulunmalıdır:

İlk endeks, son endeks, tüketim miktarı, 100 birim için birim fiyatı, 100 birimi aşan tüketim için birim fiyatı, tüketim tutarı, son ödeme tarihi, son ödeme tarihine kalan gün sayısı

2- tüketim turarı, tüketim miktarına bağlı olarak hesaplanmalıdır. Tüketim miktarı değiştiğinde tutar alanı değişmelidir. Miktar 100 birimi aştığında ise yeni bir hesaplama yönetemi ile hesaplama yapılmalıdır.

3- Son ödeme tarihine kalan gün sayısı son ödeme tarihi ile bügünkü tarihin farkı olmalıdır. Son ödeme tarihi değiştiğinde kalan gün sayısı değişmelidir.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
Bu Konuda Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm.bÖyle Bİr Fatura DÜzenlemem Lazim Ama Yapamiyorum.yatdiminizi Beklİyorum Şİmdİden TeŞekÜrler

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sitemizde genel prensip öğrenci arkadaşlarının sorusunu ceyaplamak değil, çözüm konusunda yardımcı olmakdır!

1-İlk endeks, son endeks, tüketim miktarı, 100 birim için birim fiyatı, 100 birimi aşan tüketim için birim fiyatı, tüketim tutarı, son ödeme tarihi, son ödeme tarihine kalan gün sayısı

buradaki verileri yanyana hücrelere yazın. sonra elinize kağıt ve kalem alarak bu verilerle soruyu çözmeye çalışın. birtakım aritmetik işlemler yapacaksınız.
aynı işlemi örneğin A1 hücre değerini B1 hücre değeri ile çarp, C1 hücresine yaz gibi formüle edin.
tüketim miktarı=son endeks - ilk endeks
tüketim tutarı= tüketim miktarı * birim fiyatı
kalan gün sayısı= son ödeme tarihi - bugün

bu ödev sorusunu yıl sonu olmasına rağmen yapamıyorsanız kusura bakmayın ama dersten kalsanız bile yardımcı olmamız doğru değil!!!

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
rica ederim sevindim.bende sizin gibi bir zamanlar burda soru sorarak şimdi yavaş yavaş cevap verebilecek duruma geliyorum hatta hala bir sürü soru soruyorum sizin işinize yarayan bir şey yapmak hoşuma gidiyor kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
Allah Razi Olsun İnŞ İsteĞİĞİn Sevİyeye Gelİrsİn.baŞarilar Dİlerİm

Excel Vers. ve Dili
2003 English
ben dosyayı açamadım. Lütfen yardımcı olurmusunuz.?