Emeklilik Yası geldimi?

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
Ekteki gibi elimde bir excel dosyası ve o dosyada kişilerin ilk calısmaya baslama tarihleri, sirkete giriş tarihleri, cinsiyetleri, askerlikleri gibi bilgileri var. Ben bu bilgilerden
1)Eğer 25 yıl calısarak emekli olma tarihini yazabilmesini
2)Yaş haddine baglı olarak emekli olma tarihini yazmasını istiyorum

Bunu yaparken kişilerin cinsiyetlerini göz önünde tutmasını ve askerlik durumlarını dikkate almasını istiyorum. Acaba bunu nasıl yaparım işin icinden cıkamadım.Her biri icin formul yazmayı dusundum ama o da olmadı. Acaba bu is nasıl otomatize edilir. Simdiden teşekkürler.

1. sorunuzun cevabı şöyle olabilir ; işe başlama tarihi+25*365

Hücre tarih olarak biçimlendirildiğinde emekli yılını bulursunuz. Askerlik yapmışsa ve bunu da saydırmışsa 2 yıl sayılıyor galiba. Örnek olarak I2 hücresine =EĞER(E2=1;H2+23*365;H2+25*365) yazarak bir deneyin.

2. sorunuzun cevabı nasıl olacak hiç bir fikrim yok. Mevcut kanuna göre işe giriş tarihine bağlı olarak emeklilik yaşı değişiyor diye biliyorum. Çalışanın bay-bayan olması kadar işe başladığı yıl da önemli değil mi?

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
tabiki bay bayan olması önemli..işe başladığı tarihte önemli işte problemler burda kopuyor zaten isin icine bir sürü "if" girmeye baslıyor. Örnek olarak:eğer işe başlama tarihi 2000 den kücükse söyle yap. 1990-1995 arasıysa söyle yap iste 2000 den büyükse böyle yap gibi seyler giriyor. Bu yüzden isin icinden cıkamadım forumda bir kac tane emekli programı gördüm eger benzerini yine böyle makro/vba kullanarak yapan varsa belki diye düsündüm. o yüzden yardım:-(