merhaba arkadaşlar, makro bilmediğim için sonuca ulaşamadığım bir problemim var anlatması kolay olsun diye ekteki dosyaya da bakmanızı istiyorum, ilgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim. Sorunum şu: A5:A14 hücreleri arasında birden 10a kadar olan sayılar ve b5:b14 hücreleri arasında bu değerlerin çarpılacağı katsayılar var. SADECE A5:A14 arasındaki sayıların sıralamasını değiştirerek (1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 --> 2 3 1 7 5 8 4 6 9 10 gibi)(mümkünse tüm sıralamaları deneyerek) HEDEF FONKSİYONUN DEĞERİNİ EN YÜKSEK YAPAN sıralamayı bulan bir makrolu çözüme ihtiyacım var. sıralamayı düzenli olarakdeğiştirecek her bulduğu en iyi değeri ve sıralamayı daha iyisini bulana kadar saklayacak tüm denemeler tamamlanınca en iyi değeri ve buna bağlı sıralamayı ekrana yazsın istiyorum.(her iki sütünü da azalan sıralaya göre ayrı ayrı sıralatınca maks. çözüm buluyor ama bu fonksiyonu örnek olması için yazdım, asıl istediğim sıralamaların taranıp en iyi çözümü verenin bulunması) yardımcı olursanız çok sevinirim