En Yakın Değere Eşit Verinin Karşısındaki Değer Nasıl Yazdırılır?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Merhaba,

Ekteki dosya örneğimde bir sorunum var;

B sütununda yazan puanın yanında YÖS 10 yazıyorsa YÖS 10 sayfasından, YÖS 09 yazıyorsa YÖS 09 sayfasından B sütununda yazan en yakın puanın karşısındaki A sütunundaki Ham Puanı bu sayfadaki, Ham puan yazan C sütununa bir formül ile nasıl yazabiliriz?

Arama yaptırdım ama en yakın veriyi çeken yazılar buldum ben en yakın veriyi değilde onun karşısında yazan değerini almak istiyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Sorunuzu biraz daha açabilirimisiniz ?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
2010 yılında ve 2009 yılında girilmiş bir sınava ait başvuruları alıyoruz ama geçen seneki sınavla alınan puanın ağırlığı ve bu seneki alınan puanın ağırlıkları bir değil. Bu yüzden bu puanları birbirine eşitlemek için değerlendirilecek sınav YÖS 10 ise yanında yazan puana en yakın puanı YÖS 10 sayfasında(YÖS 09 yazıyorsa YÖS 09 sayfasında) B sütununda o puana en yakın puanı bulup karşısında yazan ham puanı alarak girişlerini yaptığımız sayfada C sütunundaki ham puan yerine otomatik olarak yazmasını istiyordum.

Örn: YÖS 10 - 66.075 yazıyorsa gidip YÖS 10 sayfasına B sütununda 66.075 e en yakın değer olan 66.211 bulup onun yanında(yani A sütununda) yazan ham puan olan 77'yi alıp giriş yaptığım yerdeki C sütununa yazacak
YÖS 10 - 66.075 - 77 şeklinde bu değeri yanına yazmasını istiyordum

Umarım derdimi anlatabilmişimdir :rolleyes:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba,

Ekteki dosya örneğimde bir sorunum var;

B sütununda yazan puanın yanında YÖS 10 yazıyorsa YÖS 10 sayfasından, YÖS 09 yazıyorsa YÖS 09 sayfasından B sütununda yazan en yakın puanın karşısındaki A sütunundaki Ham Puanı bu sayfadaki, Ham puan yazan C sütununa bir formül ile nasıl yazabiliriz?

Arama yaptırdım ama en yakın veriyi çeken yazılar buldum ben en yakın veriyi değilde onun karşısında yazan değerini almak istiyorum.
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Merhaba, sayın yurttaş çok teşekkürler ama bir sorun var gibi sizin dosyanızda sayıları virgül(,) ile ayırmış ama biz nokta(.) ile girişleri yaptık böyle olunca da hepsini 80 olarak gösteriyor. Virgül(,) olarak değiştirmeye kalktığımda da hem virgülten sonrası gözükmüyor hemde yine doğru değeri yazmıyor. Bu konuda ne yapabiliriz acaba?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba, sayın yurttaş çok teşekkürler ama bir sorun var gibi sizin dosyanızda sayıları virgül(,) ile ayırmış ama biz nokta(.) ile girişleri yaptık böyle olunca da hepsini 80 olarak gösteriyor. Virgül(,) olarak değiştirmeye kalktığımda da hem virgülten sonrası gözükmüyor hemde yine doğru değeri yazmıyor. Bu konuda ne yapabiliriz acaba?
.

Noktadan kurtulmak için, herhangi bir hücreye 1000 yazıp, kopyalayın. Noktalı verileri seçin Özel Yapıştırdan Böl'ü seçin.

.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Yardımlarınız için çok teşekkürler ama benim altından kalkamadığım buna benzer bir sorunum daha oldu. Ekteki dosyayı biraz uyarlamaya çalıştım ama bir türlü beceremedim.

G - I - K sütununda yazan değerleri BOLUMLER sayfasında C sütununda bu yazı ile birebir eşleşen veriyi bulup bu sayfada hemen yanlarında bulunan F - H - J sütununa yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

Örn: G2 hücresinde İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazıyorsa BOLUMLER sayfasında C sütununda aynen İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazan hücreyi bulup hemen yanında B sütununda yazan numarayı bu sayfada F2 hücresine yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

İstediğim dosya ekte.

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yardımlarınız için çok teşekkürler ama benim altından kalkamadığım buna benzer bir sorunum daha oldu. Ekteki dosyayı biraz uyarlamaya çalıştım ama bir türlü beceremedim.

G - I - K sütununda yazan değerleri BOLUMLER sayfasında C sütununda bu yazı ile birebir eşleşen veriyi bulup bu sayfada hemen yanlarında bulunan F - H - J sütununa yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

Örn: G2 hücresinde İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazıyorsa BOLUMLER sayfasında C sütununda aynen İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ yazan hücreyi bulup hemen yanında B sütununda yazan numarayı bu sayfada F2 hücresine yazmasını nasıl sağlayabiliriz.

İstediğim dosya ekte.
.

Sayın haletiruhiyem,

Bu sorunuzun, ilk sorunuzla ne benzerliği var? Ben bulamadım.

Kaldı ki; size bir çözüm öneriliyor ve bunun için bir geri dönüş yapmıyorsunuz. (İlk sorunuzdan söz ediyorum.)

Bu nedenle;

1. Bu sorunuzu ayrı başlık altında sorarasanız, daha uygun olur.

2. Belki sizin için çözümü alıp gitmek kolayınıza geliyor. Ancak, çözüm üretenlerin de emeğine saygı duygusunun bir gereği olarak dönüş sağlanırsa çok şık olacağını düşünmekteyim.

Kolay gelsin.

.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Mesajınızdan sonra hallettiğim için sadece bir teşekkür yazıp niye mesaj sayısını arttırıyor olarak düşünülür diye herhangi bir şey yazmamıştım. Allah razı olsun burdaki hiç kimse yapabileceği bir şeyde yardımını esirgemedi. Yazmamaktaki niyetim yanlış anlaşılmışsa çok özür dilerim, niyetim o şekilde değildi.