Enfilasyon Hesap Tablosu

Herkese iyi günler

Arkadaşlar 2003 ağustosundan bu yana her ay belirli miktarlarda kesilen paranın bu gün enfilasyon karşısında uğradığı değer kaybını hesaplamam gerekiyor. Bunun için 2003 ağustosundan bu yana enfilasyon oranlarını ay ay ve yıllık bazda bir internet sitesinden aldım ve ekte sunduğum tablodaki gibi bir düzenleme yaptım. Sorum şu;

Hesaplama tablosunda bir yanlışlık var mıdır.
Birde paranını enfilasyon karşısındaki gerçek değeri için tabloda toplam bölümündeki aylık enfilasyon farkını mı yoksa yıllık enfilasyon farını mı kullanmam gerekir.

aylık ve yıllık enflasyon oranlarını http://www.dunya.com/haber.asp?id=162 bu linkteki siteden aldım oranlarda bir yanlışlık varmı sizce

İlginiğze Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Herkese iyi günler

Arkadaşlar 2003 ağustosundan bu yana her ay belirli miktarlarda kesilen paranın bu gün enfilasyon karşısında uğradığı değer kaybını hesaplamam gerekiyor. Bunun için 2003 ağustosundan bu yana enfilasyon oranlarını ay ay ve yıllık bazda bir internet sitesinden aldım ve ekte sunduğum tablodaki gibi bir düzenleme yaptım. Sorum şu;

Hesaplama tablosunda bir yanlışlık var mıdır.
Birde paranını enfilasyon karşısındaki gerçek değeri için tabloda toplam bölümündeki aylık enfilasyon farkını mı yoksa yıllık enfilasyon farını mı kullanmam gerekir.

aylık ve yıllık enflasyon oranlarını http://www.dunya.com/haber.asp?id=162 bu linkteki siteden aldım oranlarda bir yanlışlık varmı sizce

İlginiğze Teşekkürler
.

Bana göre bunu bir faiz gibi düşünüp, o şekilde hesaplama yapmak doğru olur.

Bunun için de:

GDPROGRAM(anapara;program)
FVSCHEDULE(principal;schedule)

formülünü kullanmak gerekir.

Ve Kesintiler toplamı olan 1.540,45 enflasyon oranı kadar her kesilen için artış olsaydı, 2.018,78 olur

Buna göre yepılmış dosyanız ekte.

Ayrıca bakınız:

Finansal Fonksiyonlar - Faiz ve Annüite

.

Ekli dosyalar

Sayın Yurttaş çok teşekkür ederim. 2.018,78 tl enfilasyon hesabı neticesinde çıkan sonuçmudur yoksa faiz hesabı sonucumudur

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Yurttaş çok teşekkür ederim. 2.018,78 tl enfilasyon hesabı neticesinde çıkan sonuçmudur yoksa faiz hesabı sonucumudur

.

Yukarıda açıkladım. tekrar yazayım:

Kesintiler toplamı olan 1.540,45 her ay enflasyon oranı kadar her kesilen için artış olsaydı, 2.018,78 olurdu.

Veya kesintiler toplamı olan 1.540,45 her ay enflasyon oranı kadar faiz getirseydi, kesintiler, faizleriyle birlikte, 2.018,78 olurdu.

.