Enterdan sonra imlecin istenen hücreye gitmesi

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Excelde yapılmış bir form var. Burada boşlukları doldurmak istiyoruz. Ancak B7 hücresi yazdıktan sonra entere basınca A12 deki diğer boşluğa imlecin gitme gibi bir şansı var mı?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Excel Vers. ve Dili
office 2007
ekte koydum tabloda daha iyi anlayacaksınız. E5 daha sonra entere basınca E6 gidiyor. Buraya kadar normal ama şimdi istediğim olay şu E6 dayken entere basınca G7 geçecek entere basınca G8 vede tekrar entere basınca B8 gidecek imleç umarım şimdi biraz daha anlatmış olurum.

http://rapidshare.com/files/368539035/M____teri_2.rar.html

ekleyemedim rapide atabildim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İşleme başlamadan önce eğer makro ayarları düşük değilse bunları ayarlamanız gerekir. Boş bir excel sayfası açın menü çubuğundan;

Araçlar / Makro / Güvenlik ekranından Düşük(önerilmezi) işaretleyerek tamam butonuna basın ve sayfayı kapatın. Bu işlemi kullandığınız bilgisayarda bir defa yapmanız yeterli olur.

Daha sonra ekteki dosyayı açın ve data sayfasını inceleyin. Bu sayfada kısaca açıklama yaptım..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2007
teşekkür ederim ömer ancak a sütununa ilave olrak bir sütun açtım senin yazdığın gibi yazdım ancak nasıl aktif hale getircem yazdığım enter sırasını

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ek sütun açın demedim ki. Benim yazdıklarımın devamına hücre adreslerini sırası ile yazmanız yeterli olur. Bu işlemden sonra aktif hale gelmesi için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Yazdığım makro bu işlemi kendi yapacaktır. Kodları görmek için veri sayfasına fare ile sağ klik yapın ve kod görüntülemeyi seçin..

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eklediğiniz dosya bende çalıştı.

Şu aşamalara dikkat ederek tekrar deneyiniz.

1-) #5 nolu mesajda belirttiğim gibi makro ayarlarını düşürdünüz mü?
2-) Excel versiyonu sizde 2007 ise;

Farklı Kaydet seçeneğinden,

"Excel Makro Etkin Çalışma Kitabı" seçeneğini seçerek kaydedin.

.