Enter'e bastıkça sadece A-B sütunları içerisinde ilerle

Enter'e bastıkça sadece A-B sütunları içerisinde ilerlemek mümkün müdür? yani ben sadece A ve B sütunlarına değer girmek istiyorum. Ã?rneğin A ve B sütunlarının üzerine tıklayınca imleç sadece bu iki sütun boyunca gezinsin. Ã?ğrencilere 2 yazılı notu verilecekse mesela. umarım anlatabilmişimdir? Lütfen bilen varsa cevap yazsın. Teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayarak deneyin. A sütununda değer girdikten sonra entere basınca imleç B sütununa geçer, B sütununda değer girdikten sonrada imleç A sütununa geçecektir.

[vb:1:88f5ec5aed]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 2 Then Target.Offset(1, -1).Select
End Sub
[/vb:1:88f5ec5aed]

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
BELGEDE VERDİÐİM SIRAYLA HÜCREYE VERİ GİRİNCE İLERLEMESİ MÜMKÜN MÜ?

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Verdiğiniz sıra numarasına göre nasıl olacağını bilmiyorum ama sadece o hücrelerde işlem yapılabilmesi, diğer hücrelerin kapalı olması için bir yöntem var.

İçinde dolaşmak istediğiniz hücrelerin (numara verdiğiniz hücreler) kilidini kalıdırın. Sayfa'yı korumaya alın. Yalnız sayfayı korumaya alırken kilitli hücreleri seç seçeneğini iptal edin.

Hücrelerin kilidini kaldırmak: Biçim > Hücreler > Koruma (Burada kilitli onay kutusundaki onayı iptal edin)

Sayfayı korumak: Araçlar > Sayfayı koru (şifreli veya şifresiz koruyabilirsiniz.)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayarak deneyin. 1-7 arası zaten normal enterle ilerlersiniz kod 7 yazılı hücreden itbaren çalışacaktır.

[vb:1:1c2352a551]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$E$12" Then [c20].Select
If Intersect(Target, [c20:j32]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column < 10 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 10 Then Target.Offset(1, -7).Select
End Sub
[/vb:1:1c2352a551]

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
MİNNETTARIM, SONSUZ TEÞEKKÜRLER... :dua: :dua2: :hey: :mutlu: :dua: :alkolik: :hihoho: :fircala: :eek:k:: :icelim:

Sorunuma bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat anlatmak istediğimi tam olarak izah edememişim sanırım. Ben bir öğretmenim ve öğrencilere not verme programı hazırlamak istiyorum. Basit bir program yaptım ve birçok arkadaş kullanıyoruz memnuniyetle ( Sitenizdeki upload bölümünü bulunca yükleyeceğim, adı "notmatik"). Ancak bunu daha da pratik kılmak için şunu yapmak istiyorum. Bazen sadece 1 yazılı notu giriyorum, bazen de 2 yazılı giriyorum aynı anda. Bu 3 veya 4 de olabilir. Böylesi zamanlarda basitçe A harfinin üzerine tıkladığımda tüm A sütunu seçili hale geliyor. İşte o zaman imlecinde sadece A sütununda hareket etmesini istiyorum ENTER tuşuna bastıkça... Bazen de A ve B sütunlarının ikisini de seçtiğimde imleç iki sütun arasında ilerlesin istiyorum. Bunun kullanışlı ya da olası bir formülü var mıdır? Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Bu arada yukarıda "SATIR ATLATMA.xls" isimli dosya bozuk, çalışmıyor. Yeniden yüklerseniz bakıp deneme şansımız olur, bilmeyen kişiler olarak.

Son mesajımdan Alıntı: NOTMATÝK

Sorunuma bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat anlatmak istediğimi tam olarak izah edememişim sanırım. Ben bir öğretmenim ve öğrencilere not verme programı hazırlamak istiyorum. Basit bir program yaptım ve birçok arkadaş kullanıyoruz memnuniyetle ( Sitenizdeki upload bölümünü bulunca yükleyeceğim, adı "notmatik"). Ancak bunu daha da pratik kılmak için şunu yapmak istiyorum. Bazen sadece 1 yazılı notu giriyorum, bazen de 2 yazılı giriyorum aynı anda. Bu 3 veya 4 de olabilir. Böylesi zamanlarda basitçe A harfinin üzerine tıkladığımda tüm A sütunu seçili hale geliyor. İşte o zaman imlecinde sadece A sütununda hareket etmesini istiyorum ENTER tuşuna bastıkça... Bazen de A ve B sütunlarının ikisini de seçtiğimde imleç iki sütun arasında ilerlesin istiyorum. Bunun kullanışlı ya da olası bir formülü var mıdır? Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Bu arada yukarıda "SATIR ATLATMA.xls" isimli dosya bozuk, çalışmıyor. Yeniden yüklerseniz bakıp deneme şansımız olur, bilmeyen kişiler olarak.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyada bir sorun yok, dosyayı bilgisayarınıza farklı kaydederek açarsanız sorun ortadan kalkacaktır.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn nescalinix

A ve B sütunu seçili iken ENTER yerine TAB tuşunu kullanırsanız sanırım istediğiniz gerçekleşecektir.

A ve B sütunu seçili iken tab tuşu ilerleyebildiğiniz gibi enter tuşu ile ilerleyebiliyorsunuz hatta değer bile yazabilirsiniz.[/u]

Sn Moderatör leventm ve spilavci arkadaşlar;
Sorunuma bu kadar kısa sürede çözüm bulduğunuz için teşekkür ederim sizlere. Nihayet istediğim cevabı aldım. Gerçekten güzel bir forum sitesi hazırlamışsınız. Excelimi ilerletmek istiyordum ve sanırım doğru adresi buldum. Ayrıca sitenizi tüm arkadaşlara tavsiye edeceğim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, tekrar teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c20:j32]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column < 10 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 10 Then Target.Offset(1, -7).Select
End Sub

KODU İLE c20:j32 ARASINDA GİDİYORUZ.
PEKİ B8:G33 ARASINDA GİDEBİLMEK İÇİN KODU NASIL DEĞİŞTİRMELİ?

Excel Vers. ve Dili
2016 EN
ARKADAŞLAR CİDDİ YARDIM GEREKİYOR...
LÜTFEN
TEŞEKKÜRLER...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. leventm beyin verdiği koddaki aşağıdaki kısmı değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca sayfanın aktif olması durumunda aşağıdaki kodu eklerseniz sadece sizin belirleyeceğiniz alan içerisinde işlem yapılabilir.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
ActiveSheet.ScrollArea = "$B$8:$G$33"
End Sub

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B8:G33]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Column < 7 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 7 Then Target.Offset(1, -5).Select
End Sub

Arkada&#351;lar benimde bir sorum olacak cevaplayacak arkada&#351;lar &#351;imdiden te&#351;ek&#252;rle....ikinci kolonda herhangi birsat&#305;ra 1 yazarsam 4. kolonda 3000 yazacak di&#287;er sat&#305;ra ge&#231;ip 2 yazd&#305;&#287;&#305;m zaman 4.s&#252;tuna 2200 vb. yanl&#305;z enter bast&#305;&#287;&#305;m zaman i&#351;lem ger&#231;ekle&#351;ecek

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ka&#231; &#231;e&#351;it kriteriniz var belirtir misiniz?