dengeceteris
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 2016
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 15-06-2025
Sevgili Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim.
Soru başlığı ile ilgili hem bu sitede hem de başka forumlarda konular var. Ancak uygulamak noktasında zorlandığım için yazmak zorunda kaldım. (Benzer konu ile meşgul etmek istemezdim. Aşağıda vermiş olduğum kod ile her bir sayfamın 1. satırında userformu açıyorum. 1. satır harici bir yere tıklayınca ise userform otomatik olarak kayboluyor. Aynı zaman da sayfalar sağa ve aşağıya çok yer kapladığı için birde renklendirme ekledim. Buna bir de ESC ile kapatma eklemek istiyorum ama bir türlü entegre edemedim. Mesele userform üzerine bir CommanButton ekledim Bunun içine de bulduğum kodları yazdım ama çalışmadı maalesef. Yardımcı olabilecek uzman arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 2 Then Exit Sub
If Target.Row = 1 Then
UserForm1.Show 0
Else
Unload UserForm1
End If
Cells.Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone
ActiveCell.EntireColumn.Interior.ColorIndex = 19 'Sütun Rengi
ActiveCell.EntireRow.Interior.ColorIndex = 17 ' Satır Rengi
ActiveCell.Cells.Interior.ColorIndex = 4 ' Hücre Rengi
End Sub
Soru başlığı ile ilgili hem bu sitede hem de başka forumlarda konular var. Ancak uygulamak noktasında zorlandığım için yazmak zorunda kaldım. (Benzer konu ile meşgul etmek istemezdim. Aşağıda vermiş olduğum kod ile her bir sayfamın 1. satırında userformu açıyorum. 1. satır harici bir yere tıklayınca ise userform otomatik olarak kayboluyor. Aynı zaman da sayfalar sağa ve aşağıya çok yer kapladığı için birde renklendirme ekledim. Buna bir de ESC ile kapatma eklemek istiyorum ama bir türlü entegre edemedim. Mesele userform üzerine bir CommanButton ekledim Bunun içine de bulduğum kodları yazdım ama çalışmadı maalesef. Yardımcı olabilecek uzman arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 2 Then Exit Sub
If Target.Row = 1 Then
UserForm1.Show 0
Else
Unload UserForm1
End If
Cells.Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone
ActiveCell.EntireColumn.Interior.ColorIndex = 19 'Sütun Rengi
ActiveCell.EntireRow.Interior.ColorIndex = 17 ' Satır Rengi
ActiveCell.Cells.Interior.ColorIndex = 4 ' Hücre Rengi
End Sub