Eşleşen İki Veri Karşısındaki Maksimum ve Minimum Değeri Bulmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-07-2024
Arkadaşlar Merhaba,

Ekte göndermiş olduğum tablonun arama isimli sayfasında bir şablon göreceksiniz. Söz konusu şablonda uçuğın kalktığı (Kalktığı ) ve indiği (To) alanların üçlü(IATA CODE) ve dörtlü (ICAO CODE) yazılacaktır. Flight data sayfasında ise önceden girilmiş herhangi iki alan arasında gerçekleşmiş gerçek saatler yer almaktadır. Benim söz konusu tabloda yapmak istediğim, arama yapmak isteyen kişi şablona üçlü yada dörtlü kod yazdığında eğer data sayfasında var ise iki alan arasında geçekleşen minimum veya maksimum saat değerlerini görebilmesi. Eğer data sayfasında yok ise sıfır görülecek. Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır ? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Kolay Gelsin...

Ekli dosyalar

umitumit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
13-07-2028
Merhaba sayın Fledermaus

Birkaç sorum olacak;

Arama yapacak kişi sadece IATA veya ICAO kodlarını mı girecek? Yoksa 4 değişkeni de yazarak mı arama yapacak? (A,B,C,D sütunları mı? A,C veya B,D sütunlarımı doldurulacak?

Arama yapan kişi için tablo tek satırdan oluşsa olur mu? (Birden fazla aramayı alt alta görmek gerekli mi?)

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Merhaba,

Hem ıata hem ıcao girilebilir. Yani şöyle, bazı alanların yalnız ıata yada yalnız ıcao kodu olabiliyor. Mesala kalktığı yere ıata (a sütunu) indiği yere ise ıcao (d sütunu sütununa ) girilebilir. her iki durumda da göstermesi lazım.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Birden fazla aramayı alta alta görmesi gerekli.. Çünkü bir uçuş yaklaşık 10 route olabiliyor. Mesela uçuş ıstanbul-ankara-adana-kastamonu-trabzon yapabilir. Dolayısıyla istanbul ankara uçuş süresi ankara -adana uçuş süresi vs süreler ayrı görülmek zorunda. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba Sayın fledermaus.
Örnek belgenizde bir kaç tane örnek çözümü elle yazarak işlerseniz sorunuz daha anlaşılır olacaktır ve daha az mesajlaşma ile daha kesin cevap alırsınız diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Tekrar Merhaba,

Arkadaşlar Merhaba,

Karışıklık için özür diliyorum. Biraz kafa karıştırıcı olu sanırım. Ekte revize etmiş olduğum yeni bir dosyayı gönderiyorum. Bu dosyanın daha açıklayıcı olacağından eminim. Söz konusu dosyaya örnek olması açısından formül yazmış gibi manual olarak data sayfalarından veri yazdım. Umarım bu sefer açıklayıcı olmuştur Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Arkadaşlar Merhaba,

Yardımcı olabilecek birileri var mıdır ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Tekrar Merhaba,

Sn. Sakman yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Cost Data sayfasındaki "M" sütunu içinde Catering hizmetide alınmakta ve pek çok Catering maliyeti alınmaktadır. Sizin Fuel olarak değiştirmiş olduğunuz kısmını ben Catering olarak değiştirdim ancak yazı şekli aynı olmasına rağmen formül rakamları almıyor anlam veremedim ve düzeltemedim açıkcası.. Bunun dışında alan adı hiö yazılmasa bile dosyada da göreceğiniz üzere yinede rakamlar belirmektedir. Açıkcası bunun nedenini de bulamadım. Normal şartlard alan adı yazılmadığı taktirde bütün değerlerin sıfır görünmesi gerekiyordu. Ayrıca bul terminal maliyetleri kısmında "YOK" uyarısı çıkmakta. Dosyayı yeniden düzenledim. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Yeni dosya ektedir. Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
istekler doğrultusunda yeniden düzenlenmiş dosya ektedir.
inceleyiniz.
kolay gelsin...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Yardımcı olabilecek misniz ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Nasıl bir yardım?
En son gönderilen dosya işi görmedi mi?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Dün tekrar yazmıştım ama size düşmedi mi ?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Sn. Sakman ,

Mailinizi yeni gördüm kusura bakmayın şu anda dosyayı inceliyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür edrim. Tekrardan iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Merhaba,

Sizden mümkünse son bir ricam olacak. Ekte son halini bitirdiğim tabloda. VIP LOUNGES başlığı altında alan adı girmesem bile değerler çıkıyor. Nedenini bulamadım açıkcası. Son kez bu konuda da yardımcı olabilirmisniz bana ? Çok teşekkür ediyorum gerçekten...

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Pardon,

Pardon eki koymamışım. Tablo ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Merhaba,

Ordamısınız ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
pax kolonlarının herbiri için , eğerhata ile başlayan formüllere
=EĞER(B7="";"";EĞERHATA(formül metni))
ekleyip (kırmızı ve koyu yazanları) , kursör formül içinde iken Ctrl + Shft + Enter e basınız.
Herbir Pax için ilk satırlara ayrı ayrı yapıp, aşağıya doğru formülü kopyalayın.
kolay gelsin..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Merhaba,

Formülü ben yazmadığım için beceremedim açıkcası :(

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
04-07-2024
Merhaba,

Belki çok yoğunsunuz ve ben sizi bu yoğunluk arasında meşgul ediyorum ama son kez müsait olduğunuzda yardımcı olursanız çok sevinirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...