Eşleştirme Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar. Öncelikle herkese iyi günler dilerim.
Sorunumu özetlemek istiyorum..
350 tane bayim var. Bu bayilerimin bayi kodları mevcut. bayilerimin günde kaç adet ürün sattıklarına dair distrübütor oldugum firmadan sayılar gelmektedir. ancak firma sayıların bulundugu listede sadece cari kodları yazmaktadır. ne bayilerin ismi nede bulundugu ilçe yazmamaktadır.
ancak benim elimdeki müşteri listemde hem baglı bulundukları ilçe hemde isimleri yer almaktadır. Yapmak istedigim her sayı geldıgınde bu sorunla ugraşmamak. Yani istedigim şey elimdeki müşteri listesinde cari koda eşdeger müşteri isimlerini ve baglı bulundukları ilçeleri firmanın gönderdigi listeye aktarmak. yardımcı olursanız sevinirim. not: cari kodlarımız aynı

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Öncelikle forum'a hoşgeldiniz demek istiyorum,

2003 formatında düzenlenmiş örnek dosya yada dosyalar eklemelisiniz ki üzerinde çalışma yapılabilsin,

Eklediğiniz dosya/dosyalarda da çok net açıklamalar ve/veya örnekler olmalı,

Böyle olduğunda doğru ve çabuk çözüm alırsınız,

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Örnek dosyaları ekte gönderdim. İstediğim şey ise; sayılar dosyasında bulunan müşteri numaralarına, eşdeger müşterilerin isimlerini müşteri listesindeki numaralara denk gelen isimlerden almak.. ve yıne aynı şekilde müşteri listesindeki müşterilerin hangi ilçelerde oldukları bilgisinide sayılar dosyasına aktarmak. umarım anlatabilmişimdir.Yardımlarınızı beklıyorum. saygılar

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

"Müşteri List" dosyanızdaki F sütununu A sütunu olarak ayarladım,

"Müşteri List " dosyası kodlar ile "Sayılar" dosyası kodları eş değildi, örnekleme için onları eşleştirdim,

Şimdi,

Ekteki dosya ile sizdeki "Müşteri List" dosyasını bir klasör içine ( örn.;masa üstünde, adı Yeni Klasör olsun ) yerleştirin ve her ikisini de açın,

"Sayılar" dosyası D2'deki formül ; =EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($B2;'[müşteri list.xls]Sayfa1'!$A$2:$E$29;2;0));"";DÜŞEYARA($B2;'[müşteri list.xls]Sayfa1'!$A$2:$E$29;2;0)) şeklinde olmalıdır,

"Sayılar" dosyasındaki D2:G2 aralığındaki formülleri kendi dosya yolunuza göre güncelleyin

E2:G2 aralığına (sağa doğru) kopyalayınız, formüldeki kırmızı renki 2 rakamını

E2 için 3, F2 için 4 ve G2 için 5 yapınız.

Bu işlemden sonra formülleri E2:E / G2:G aralığı için aşağıya doğru kopyalayınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
denedim ama birtürlü olmadı yarın sabah birde sağlam kafayla deneyecegim ilginiz için çok teşekkurler.
Birde hatırladıgım kadarıyla bu işlemi formulsüz direk excel üzerindeki bir sekmede yapılıyor diye biliyordum. hatta bir arkadas yaparken görmüştüm. yanlışmı hatırlıyorum?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Merhaba,

Sayın halit3'ün çalışmasına dosyanızı uyarladım,

Aktarma ayarlarını dosyalarınızdaki verilereye göre yaptım, ( F sütunu A' ya alınarak )

Nasıl yapacağınızı da resimli açıkladım,

Böylesi belki daha pratik ve çok amaçlı olabilir,

Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
04-01-2026
Her 2 dosyadaki veriler örtüşmediğinde 7 nolu mesajdaki yöntem işe yarayamayabilir, tam emin değilim, belki sayın halit3 bu konuya bir açıklık getirebilir,

5 nolu mesajdaki yol ile çözemezseniz, üyelerimiz size makrolu çözüm getirebilirler,

Ancak düşeyara formülü çözüm olur diye düşünüyorum,

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
onur nazo ve onur nazan
merhaba

uyelıgımı nasıl ıptal ettırebılrım acaba yardımcı olurmusunuz lutfen