Eşleştirme Yapma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2024
Arkadaşlar merhaba.
Ekteki dosyada kesimi yapılacak köşebentlerin listesi bulunmaktadır.
Amaç; Hammadde ile pozları eşleştirmektir.
Yapılmasını rica ettiğim olayı, aşağıda maddeler halinde izah etmeye çalıştım.
1- Hammade boyu U2 hücresinde yazmaktadır.
2- Pozların kesim boyu "I" sütunundadır ve her satır da bir adet poz bulunmaktadır.
3- U2 hücresindeki değere en yakın (toplamı) olan kesim boylarından oluşan bir gurup oluşturulacak.Oluşturulan guruplar, 1'den başlayarak P sütuna pozların karşılığına numaralandırılacak. (Ekteki dosyada renklendirerek gösterdim.)
4- Rasgele boyutların toplamı olacak ve U2'deki değere her zaman en yakın toplamı verecek.

Bu olay oluştur butonuna tıklamam ile gerçekleşecek.

Yapılacak işlemi kısaca özetlersek; Gelen malzeme boylarından, çıkartılacak boyutların listesi oluşturulacak. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise her zaman en az fire kalacak şekilde eşleştirme yapılacak.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 55.5 KB Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Arkadaşlar ekteki dosyayı güncelledim.
Listede Set başlıklı (P) sütunun altında, 1'den 7'ye kadar guruplar var. her gurup U2 hücresinde yazan değerden küçüktür.
Bu eşleştirmeyi makro ile yapmak istiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi her zaman U2'ye en yakın guruplar olacak şekilde eşleştirme yapacak.
Lütfen yardım.

NOT:
1- Listedeki satır sayısı, ve kesim boyları her zaman değişkendir.
2- Liste formatı sabittir.
3- U2'de yazan hammadde boyu değişkendir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Arkadaşlar kimse yardımcı olmayacak mı?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kombinasyon başlığı altındaki yardım talebinizi okudum. O başlıktaki yayınladığım kodlar işinize yarayacaktır. Fakat sizin dosyanızdaki satır sayısı 53 adet olduğu için tüm kombinasyonları taraması çok uzun sürecektir. Bu da bilgisayarınızın işlemcisini aşırı derecede yoracaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Korhan Hocam,
Ekteki dosyadaki 53 satırlık boyutlar her zaman 53 satır değil. Kimi zaman 1000'lerce satırlara ulaşıyor.
Belirttiğiniz kodları 53 satırlık boyutları denediğimde dediğiniz gibi uzun zaman alıyor. (işlemci: İ5, 4 GB RAM olmasına rağmen). Programı işlemi sonlandırmakla kapatmak zorunda kaldım. Yoksa saatlerce sürecekti.
Önerdiğiniz kodlar tüm ihtimalleri sorguluyor. Yani 95'den büyük olanı ve küçük olanı da.
Sizden istirhamım; Sadece en yakın ve aynı olan boyutların toplamını veren kodlara göre uyarlamam da yardımcı olabilir misiniz?
İyi çalışmalar.