- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2010 VB Makro
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 19-02-2024
Arkadaşlar merhaba.
Ekteki dosyada kesimi yapılacak köşebentlerin listesi bulunmaktadır.
Amaç; Hammadde ile pozları eşleştirmektir.
Yapılmasını rica ettiğim olayı, aşağıda maddeler halinde izah etmeye çalıştım.
1- Hammade boyu U2 hücresinde yazmaktadır.
2- Pozların kesim boyu "I" sütunundadır ve her satır da bir adet poz bulunmaktadır.
3- U2 hücresindeki değere en yakın (toplamı) olan kesim boylarından oluşan bir gurup oluşturulacak.Oluşturulan guruplar, 1'den başlayarak P sütuna pozların karşılığına numaralandırılacak. (Ekteki dosyada renklendirerek gösterdim.)
4- Rasgele boyutların toplamı olacak ve U2'deki değere her zaman en yakın toplamı verecek.
Bu olay oluştur butonuna tıklamam ile gerçekleşecek.
Yapılacak işlemi kısaca özetlersek; Gelen malzeme boylarından, çıkartılacak boyutların listesi oluşturulacak. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise her zaman en az fire kalacak şekilde eşleştirme yapılacak.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ekteki dosyada kesimi yapılacak köşebentlerin listesi bulunmaktadır.
Amaç; Hammadde ile pozları eşleştirmektir.
Yapılmasını rica ettiğim olayı, aşağıda maddeler halinde izah etmeye çalıştım.
1- Hammade boyu U2 hücresinde yazmaktadır.
2- Pozların kesim boyu "I" sütunundadır ve her satır da bir adet poz bulunmaktadır.
3- U2 hücresindeki değere en yakın (toplamı) olan kesim boylarından oluşan bir gurup oluşturulacak.Oluşturulan guruplar, 1'den başlayarak P sütuna pozların karşılığına numaralandırılacak. (Ekteki dosyada renklendirerek gösterdim.)
4- Rasgele boyutların toplamı olacak ve U2'deki değere her zaman en yakın toplamı verecek.
Bu olay oluştur butonuna tıklamam ile gerçekleşecek.
Yapılacak işlemi kısaca özetlersek; Gelen malzeme boylarından, çıkartılacak boyutların listesi oluşturulacak. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise her zaman en az fire kalacak şekilde eşleştirme yapılacak.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ekli dosyalar
-
55.5 KB Görüntüleme: 35
Son düzenleme: