Eşleştirmeli excel

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Excel 2010
Merhabalar,

Bir excel sayfasında G sütununda "CamKırılması", "Çarpma";"Çarpışma" ve "Park Halinde" datalarını içeren "Hasar Şekli" başlıklı sütun var. Ortalama 50 satır. V sütununda ise araç markaları var, "Opel", "Ford" vs.

Ben başka bir sayfada, A sütununa "FORD/OTOSAN", "OPEL", "PEUGEOT(KARSAN)","RENAULT","SKODA","VOLKSWAGEN" girdim. B sütununda istediğim; A2'de bulunan araba markasını (ör/ OPEL) diğer sayfada V sütununda check edip, G'de bulunan ortalam 50 satırdan "Çarpma" ve "Çarpışma" hasar sayılarını bana getirmesi. Aynı şekilde C ve D gibi diğer sütunlarda da ayrı ayrı "CamKırılması", "ParkHalinde" hasar adetlerini o araba markasına göre getirmesi.

Yardımlarınız için teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-04-2021
Merhaba,

İstediğiniz şeyi yapabiliriz fakat verilerin sizin dosyanızdaki şekline ihtiyacımız var. Dosyayı yüklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

Fakat yükleme imkanınız yoksa ektekini inceleyiniz. Anladığım kadarıyla yapmaya çalıştım.

http://s2.dosya.tc/server3/43rla3/suayipson.xlsx.html

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Excel 2010
Merhaba,

Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.

Belirttiğiniz Excel'deki formül işimi çoğunlukla görür ve yaptığınız örnekteki mantık doğrudur, yalnız bir şey sormak istiyorum. Hasar sütununda hem çarpma hem de çarpışmayı kendi içinde toplayıp örneğinizdeki gibi ayrı ayrı sütunlara bölmeden tek bir hücrede sayılarını toplayan bir formül bulunabilir mi?

Çok teşekkürler değerli cevabınız için..

İyi günler..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-04-2021
İstediğinizi yapabiliriz, şu an bilgisayar başında değilim, birkaç saate yapabilirim. Ama isterseniz "Yada" formülünü araştırın