etiket yapımı

Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
arkadaşlar kolay gelsin.

18'lik etiket basmak istiyorum. (18'li etiketin her sayfasında 3 sutün ve 6 satır var) liste sayfasındaki dolu olan satırlardaki verileri değer olarak 3 sutun halinde etiket sayfasına aktarmak istiyorum. sayfaya akatrıyorum fakat 3 sutüna paylaştıramıyorum.
dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,233
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodlar her satıra 3 ve her sayfaya 6 satır etiket aktardıktan sonra Baskı Ön İzleme yaptırır.

Siz doğrudan yazdıracaksanız kırmızı satırı silip Yeşil satırın başındaki tırnağı kaldırın.

Kod:
Sub EtiketYazdir()
Dim i As Long
Dim Kol As Integer, Sat As Integer
Dim se As Worksheet, sl As Worksheet
Set se = Sheets("ETİKET")
Set sl = Sheets("Liste")
Sat = 1
Kol = 1
For i = 2 To sl.[A65536].End(3).Row
    se.Cells(Sat, Kol) = sl.Cells(i, "B") & Chr(10) & _
                        "Tel : " & sl.Cells(i, "D") & Chr(10) & _
                        sl.Cells(i, "C") & Chr(10) & _
                        sl.Cells(i, "E") & Chr(10) & _
                        sl.Cells(i, "A")
    Kol = Kol + 1
    If Kol > 3 Then
        Kol = 1
        Sat = Sat + 1
        If Sat > 6 Then
 [B][COLOR=red]           se.PrintPreview[/COLOR][/B]
[COLOR=green][B]'            se.PrintOut
[/B][/COLOR]            Sat = 1
            se.Range("A1:C6").ClearContents
        End If
    End If
Next i
MsgBox "işlem tamamdır..."

End Sub
 

Ekli dosyalar

Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
abi teşekkür ediyorum. elinize sağlık. şöyle nasıl yapabilirim. liste sayfasındaki d sutününü ekitek sayfasına aktarabilirmiyiz.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,233
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sadece D sütunu (telefonları) etiket sayfasına aktarıp ta mı dökmek istiyorsunuz?
 
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
abi f sutünunda ordaki bilgileri birleştirdim. sadece f sutununu etiket sayfasına aktarmak istiyorum.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,233
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Benim önerdiğim çözümde zaten Etiket sayfasında birleştiriyor. Gereksiz yere exceli şişirmemek gerek.
 
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
hocam baskı önizlemede her bir sayfayı tek tek yazdımam gerekiyor. bunu tek seferde nasıl yazdırabiliriz.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,233
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

2. mesajımda verdiğim kodlarda bazı satırları kırmızı, bazısını da yeşil yaptım. Bununda nedenini açıkladım ama sanırım dikkat etmediniz.

Kodda
se.PrintPreview
satırını silin
se.PrintOut satırının başındaki tek tırnağı kaldırın.
 
Katılım
25 Aralık 2006
Mesajlar
24
Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
hocam hatırlmatmanız iyi oldu sizi yordu kusura bakmayın ilginize teşekkür ediyoruz.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,233
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Rica ederim, güle güle kullanınız.
 
Üst