ETOPLA FORMÜLÜNDE MÜKERRER HATASI

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar, =+ETOPLA(Sayfa1!C:C;"*"&B5&"*";Sayfa1!H:H) Bir listeden bu formül ile veri alıyorum ancak bu listede birbirine çok benzer 2 adet ürün var birinin adı "600*500 TERMO TEKNİK TERMOLÜX PANEL" diğerinin adı ise "600*1500 TERMO TEKNİK TERMOLÜX PANEL". ETOPLA formülüne 600*500 olan hücreyi ölçüt vererek topladığımda 600*1500 olan satırlarıda topluyor, ben sadece 600*500 yazanı toplamasını istiyorum bunu hangi formül ile yapabilirim acaba? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2024
toplamaz, başka hatanız vardır ya da "*"&B5&"*" tanımlamasını değiştirin.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Anladığım kadarıyla hücre içindeki * karakterini de joker karakter olarak kabul ediyor. Verilerinizde * yerine x kullanmayı dener misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Anladığım kadarıyla hücre içindeki * karakterini de joker karakter olarak kabul ediyor. Verilerinizde * yerine x kullanmayı dener misiniz?
Verileri logo muhasebe programından navigatör isimli yazılım ile dinamik bir şekilde alıyorum, bu sebepten stok isimlerini değiştiremiyorum maalesef, formülü "=+ETOPLA(Sayfa1!C:C;"*"&B5&"*";Sayfa1!H:H)-C16 " bu şekilde değiştirdiğimde C16 hücresindeki *1500 lük stoktan düşerek düzelttim şimdilik bu şekilde bir çözüm bulabildim

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu formülde joker karakter neden kullanıyorsunuz? İki sayfadaki veriler birbirinden farklı mı?

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Bu formülde joker karakter neden kullanıyorsunuz? İki sayfadaki veriler birbirinden farklı mı?
Veriler birbiri ile aynı ancak Ürün stok ismi * ile oluşturulmuş, formülde "*"&B5&"*" bu şekilde kullanmamın sebebi de hatalı toplama yaptığı için bir çözüm olabilir diye düşündüm o sebepten formül başına "*"& ibaresini ekledim

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ayrıca verileri makroyla alıyorsanız makroda değişiklik yaparak stok kodlarını düzeltebilirsiniz bence.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Ayrıca verileri makroyla alıyorsanız makroda değişiklik yaparak stok kodlarını düzeltebilirsiniz bence.
Maalesef makro ile almıyorum, ücretli bir yazılım ile muhasebe programına girmiş olduğum kayıtları excel e otomatik olarak aktarım sağlıyorum. Muhasebe programında stok ismini değiştirmek farklı problemlere yok açıyor o sebepten 600* kısmını değiştiremiyorum

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Veriler birbiri ile aynı ancak Ürün stok ismi * ile oluşturulmuş, formülde "*"&B5&"*" bu şekilde kullanmamın sebebi de hatalı toplama yaptığı için bir çözüm olabilir diye düşündüm o sebepten formül başına "*"& ibaresini ekledim
Onların faydası olmadığı gibi daha da karmaşıklaştırır bence. Örneğin siz "ali" arayacaksanız bu formül hem alileri hem valileri hem halilleri vs getirir.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Onların faydası olmadığı gibi daha da karmaşıklaştırır bence. Örneğin siz "ali" arayacaksanız bu formül hem alileri hem valileri hem halilleri vs getirir.
Haklısınız formülü =+ETOPLA(Sayfa1!C:C;B5;Sayfa1!H:H)-C16 şeklinde revize ettim şimdilik işimi görüyor gibi. Ayırdığınız vakit için teşekkür ederim saygılar.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki formülü dener misiniz?

=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$C$3:$C$38=B5)*Sayfa1!$H$3:$H$38)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Tüm sütunu seçtiyseniz başlık satırı metin olduğundan hata verebilir. Tüm sütun yerine benim yaptığım gibi veri alanını seçmelisiniz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bu sorunu aşmak için dinamik alan tanımlaması kullanabilirsiniz.

Formüller sekmesinde Ad Tanımla'yı açın
Yeni düğmesine basın
Ad kısmına malzemeler yazın
Alttaki formül kısmına aşağıdaki formülü yazın ve işlemi tamamlayın:

=DOLAYLI("Sayfa1!$C$3:$C$"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A))

Aynı şekilde bir ad daha eklemek için menüyü açın
Ad kısmına miktarlar yazın
Formül kısmında aşağıdaki formülü kullanın ve işlemi tamamlayın:

=DOLAYLI("Sayfa1!$H$3:$H$"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$A:$A))

Dosyanızda aşağıdaki TOPLA:ÇARPIM formülünü kullanın:

=TOPLA.ÇARPIM((malzemeler=B5)*miktarlar)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Bu sorunu aşağıdaki gibi de aşarsınız fakat Yusuf Bey'in örneklendirdiği dinamik alanı kullanmak size hız olarak büyük avantaj sağlar. Bu yüzden bu gibi dizi oluşturan formüllerde tam alan kullanmayı tavsiye etmem. Sadece bilgi amaçlı durum düzeltmelerinde başka bir amaçla kullanılabilirliği için yazdım.

=TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa1!C:C=B5);Sayfa1!H:H)

Not: Ayrıca özet tablo örneklerini incelemenizi tavsiye ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Dosyayı kurcalarken aşağıdaki şekilde denedim ve Ömer beyin önerisi ile aynı sonuçları aldım.

C++:
=ETOPLA(Sayfa1!C:C;YERİNEKOY(B5;"*";"~*");Sayfa1!H:H)

Excel Vers. ve Dili
2010
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-09-2022
selam
* karakterini çoklu ? ini tekli joker karakter olarak algılar formüller ve 1500, 2500, 5500, 7500 vsvsvs lerin hepsini *500 alır yani

bence data sayfanızda ki * karakterini başka bir karakter ile değiştirin
bir programdan otomatik olarak lıyorsanız
ilgili data ların olduğu sütunu ctrl+h ile * ları x ile veya başka bir karakter ile ( * veya ? olmasın) değiştirin yani
kolay gelsin