etopla kullanımı

mahmyt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2026
hayırlı ramazanlar,
internette bir video da aşağıdaki gibi formül uygularken
btnkart kısmındaki 2. for next döngüsünde If sc.Range("C" & x).Value = "N" Then tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("B" & x).Value: Sheets("CİRO").Range("E2").Value = tpl kısmında tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("B" & x).Value: hata vermektedir.

Yapmak istediğim n yazan c sütununa karşılık gelen b sütunundaki toplamları userform da ilgili textboxa getiriyorum
Ama aynı formülü k yazan d sütunundakilere karşılık gelen b sütundaki değerlere uygulamak istediğim zaman 2. formülde paylaştığım;
tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("b" & x).Value: btnKart_Click için hata vermektedir. Doğru kod için yardımcı olursanız sevinirim.

1-
Private Sub btnNakit_Click()

Dim x As Long
Dim tpl As Double
Set sc = Sheets("CİRO")

For x = 2 To 120000
If sc.Range("A" & x).Value = "" Then Exit For

Next
sc.Range("A" & x).Value = Date
sc.Range("B" & x).Value = txttopla.Value
sc.Range("c" & x).Value = "N"
For x = 2 To 120000
If sc.Range("C" & x).Value = "N" Then tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("B" & x).Value: Sheets("CİRO").Range("E2").Value = tpl
If Sheets("SEPET").Range("A" & x).Value = "" Then Exit For
Next

Sheets("SEPET").Range("A2:F" & x).Value = ""
userform1.Txttoplam.Value = "0 TL"
userform1.txtNakit.Value = sc.Range("e2").Value & " TL"
userform1.txtkk.Value = sc.Range("F2").Value & " TL"
userform1.FORMU_TEMIZLE
MsgBox "Tahsilat Yapıldı."

Unload Me

End Sub

2-
Private Sub btnKart_Click()

Dim x As Long
Dim tpl As Double
Set sc = Sheets("CİRO")

For x = 2 To 120000
If sc.Range("A" & x).Value = "" Then Exit For

Next
sc.Range("A" & x).Value = Date
sc.Range("b" & x).Value = txttoplamKart.Value

sc.Range("D" & x).Value = "K"
For x = 2 To 120000
If sc.Range("d" & x).Value = "K" Then tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("b" & x).Value: Sheets("CİRO").Range("E2").Value = tpl

If Sheets("SEPET").Range("A" & x).Value = "" Then Exit For
Next

Sheets("SEPET").Range("A2:h" & x).Value = ""
userform1.Txttoplam.Value = "0 TL"
userform1.txtNakit.Value = sc.Range("E2").Value & " TL"
userform1.txtkk.Value = sc.Range("F2").Value & " TL"
userform1.FORMU_TEMIZLE
MsgBox "Tahsilat Yapıldı."

Unload Me

End Sub

mahmyt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
16-03-2026
arkadaşlar pardon,
hatayı sadece btnkart_click kısmında almaktadım.
bu kısımda hata veren kod ise,
If sc.Range("d" & x).Value = "K" Then tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("b" & x).Value: Sheets("CİRO").Range("E2").Value = tpl ;
btnnakit_click ekranında aynı mantıkla yazdığım,
If sc.Range("C" & x).Value = "N" Then tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("B" & x).Value: Sheets("CİRO").Range("E2").Value = tpl
kısmı ikisinde de ortak olan tpl = tpl + Sheets("CİRO").Range("B" & x).Value: kod çakışmaktadır
bu kısmı düzeltmek için yardımcı olabilir misiniz.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Verdiğiniz satırda yazanlar formül değildir.VBA kodlarıdır.
Kod:
Ama aynı formülü k yazan d sütunundakilere karşılık gelen b sütundaki değerlere uygulamak istediğim zaman 2. formülde paylaştığım;

mahmyt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
16-03-2026
sayın orion o kadar yer de kod yazdım bir yerde formül yazmama takılmayınız sonuçta hala döngüde sıkıntı çekmekteyim.
döngüyü kurmam için yardımcı olursanız sevinirim.
hayırlı ramazanlar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Konu başlığınızdan ne anlamalıyız..

e topla ku

mahmyt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
16-03-2026
korhan bey sorunu çözdüm kendim teşekkür ederim etopla kullanımı yazacaktım, konu başlığında yada kod yerine formül yazmama takılmayınız konuyu kilitleyebilirsiniz saygılarımla iyi akşamlar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Takılmamamız için düzgün ifadeler kullanmalısınız..

mahmyt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
16-03-2026
o şekilde başlık açtığımın farkında değildim sonrasında düzeltme şekli var mıdır bilgilendirirseniz sevinirim
burada önemli olan başlığa mı cevap vermeniz yoksa sorulan soruya mı benimde takıldığım taraf bu benim istediğim ve net oldugunu düşündüğüm 2.kodun çakışmaması için ne yapabilirim onu öğretmeniz yoksa başlığın o şekilde eksik yazdığımın farkında değilim forum kurallarına dikkat eden birisiyimdir

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Sorunuzu düzgün ifadelerle sorarsanız karşı tarafta ne istendiğini gayet net anlayıp ona göre cevap verebilir. Gerekiyorsa örnek dosya eklemelisiniz.

Foruma kod eklerken düz yazı gibi değilde CODE tagını (mesaj yazdığınız pencerede bulunan ... şeklindeki menüyü kullanarak) kullanarak eklemelisiniz. Böylece hem daha okunaklı olur. Hem de kopyalaması kolay olur.

Başlığınızı eksik yazdığınızın farkında olmalısınız. Paylaştığınız kodu saymazsak toplam 10 satırdan olan bir mesajınız var. Bunu foruma post (göndermeden) etmeden önce bir kez daha okumanız yazım hatalarını ve ifade bozukluklarını görmenizi sağlayacaktır.

Gördüğünüz gibi size yardım etmek yerine onlarca açıklama satırları yazmak durumunda kalıyoruz.

mahmyt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
16-03-2026
Sizden ricam konuyu kapatınız hadi konuyu açarken fazla karmaşık ve eksik başlıkla açtım bende bunu az çok farketmişimdir ki 2. Yazıdan beridir yazdıgım 1 kodun 2 yerde çakışmasını nasıl önlerim bunu öğretmeniz ne burası lise3 ne de bu forum sayfası anlatım bozuklukları işlendiği dersin adıdır sitenin adından da anlaşılacağı üzere Excel de ihtiyacı olanlara destek sayfasıdır
Normalde birilerinden kolay kolay ricada da bulunmam sizden bunu istememin nedeni daha önce istediğim bilgiler de yardımcı olmanızdır ama şimdi tamam başlık hatalı tamamda çakısan kodu nasıl düzelticem diyorum hala bana konuyu düzgün açsaydın diyorsun bak çakışan koda gereken cevabı vermek yerine hala başlığa takıldığın için fazladan 16 satır daha yazmak zorunda kaldım
Not başlık için daha fazla polemiğe girmeyeceğim nedeni sizin bana kattıgınız bilgilerden dolayı msgbox (bu arada devrik cümle anlatım bozukluğu değildir lütfen düzeltmeye çalışmayınız) iyi geceler hayırlı sahurlar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Derdim polemiğe girmek değildir.

Sadece bundan sonra başlık açarken hızlı ve net cevaplar alabilmeniz için tavsiyede bulunmaktır.

Çözüm arayışlarınızda kolaylıklar dilerim....